Τρουφάκια σοκολάτας  

Υλικά

Διαφήμιση

240g συμπυκνωμένο ζαχαρούχο γάλα
100g σκόνη κακάου

Εκτέλεση

Σε ένα κατσαρολάκι αδειάζουμε το συμπυκνωμένο ζαχαρούχο και το βάζουμε στην φωτιά ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να βράσει οπότε και αποσύρουμε από την φωτιά. Αδειάζουμε το κατσαρολάκι μέσα σε ένα μπολ.
Κοσκινίζουμε μέσα στο ζαχαρούχο το 1/3 κακάο και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.


Μετα κοσκινίζουμε και το άλλο 1/3 και συνεχίζουμε να ανακατευουμε μέχρι να
πάρουμε ένα παχύ σοκολατένιο μείγμα και τέλος το άλλο ένα 1/3.

Σε ένα φορμάκι που το στρώνουμε με μία μεμβράνη αδειάζουμε το μείγμα και το ισιώνουμε
Το τυλίγουμε με την μεμβράνη (να κολλάει στην επιφάνεια του μείγματος)

Διαφήμιση

και το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
Πασπαλίζουμε το πάγκο μας με κακάο και ξετυλίγουμε την πάστα και την ακουμπάμε πάνω στο κακάο.


Με ένα κοφτερό μαχαίρι την κόβουμε με κυβάκια και πασπαλίζουμε με κακάο.


Τέλος τα πλάθουμε λίγο με το χέρι να φύγουν οι γωνίες του μαχαιριού

και κάνουμε ένα τελευταίο πασπάλισμα με κακάο.

Είναι υπέροχα

Διαφήμιση

Δείτε Επίσης

Διαφήμιση