Τηγανίτες Μπανάνας 🥞🍌

Μια απλή συνταγή για κάθε μέρα

Συστατικά:

2 ώριμες μπανάνες, που έγιναν πουρέ
2 μεγάλα αυγά
2 φλιτζάνια γάλα
1,5 φλιτζάνι αλεύρι
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
Μια πρέζα αλάτι
Ηλιέλαιο για τηγάνισμα
Παγωτό βανίλια, μέλι, ζάχαρη άχνη ή συμπυκνωμένο γάλα για σερβίρισμα.

Παρασκευή:

Διαφήμιση

Σε ένα μεσαίο μπολ, χτυπήστε μαζί τις μπανάνες, τα αυγά και το γάλα. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη,
το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
Ρίχνουμε το μείγμα του αλευριού στο μείγμα της μπανάνας και ανακατεύουμε να ενωθούν.
Η ζύμη πρέπει να έχει σύσταση παχύρρευστης κρέμας.

Σκουπίζουμε τη ζύμη με μια κουταλιά της σούπας και τη βουτάμε στο λάδι, τηγανίζοντας ταυτόχρονα 2-3 τηγανίτες.
Τηγανίζουμε για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν.
Βάλτε τις έτοιμες τηγανίτες σε χαρτί κουζίνας και συνεχίστε με την υπόλοιπη ζύμη.
Σερβίρετε ζεστό, πασπαλισμένο με ζάχαρη άχνη, περιχυμένο με συμπυκνωμένο γάλα ή με μια μερίδα παγωτό βανίλια.

Καλή όρεξη!

H Συνταγή είναι της  Marianna Ilavska

Διαφήμιση

Διαφήμιση