Πανεύκολη τούρτα με μπισκότα ζαχαρούχο και μερέντα
Υλικά:
1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ
1 κυπελάκι βιτάμ (250 γρ)
4 φλυτζάνια τσαγιού των(250 ml)φρέσκο γάλα
7 κουταλιές σούπας ζάχαρη
7 κουταλιές σούπας κόρν φλάουρ
1 σοκολάτα κουβερτούρα (125γρ)
2 κουταλιές σούπας μερέντα
1 κουτάκι Morfat σαντιγί
1 ζαχαρούχο γάλα
1 βανίλια
Εκτέλεση:
Σε μια φόρμα τσέρκι (26-28 εκ.)στρώνουμε όλα τα μπισκότα ακανόνιστα αρκεί να γεμίσει όλη η βάση επιφάνεια-κρατάμε ένα για στόλισμα.
Βάζουμε σε κατσαρόλα το γάλα την ζάχαρη και το κόρν φλάουρ το οποίο έχουμε διαλύσει στο 1 φλυτζάνι γάλα.
Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.
Μόλις πήξει το αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε όλο το βούτυρο την σοκολάτα σπασμένη σε κομμάτια και την μερέντα.
Ανακατεύουμε να λιώσουν.
Αδειάζω την καυτή κρέμα πάνω από τα μπισκότα.
Σκεπάζω με μεβράνη την επιφάνεια για να μην κάνει <<πέτσα>> και αφήνω να κρυώσει.
Όταν κρυώσει την βάζω στο ψυγείο να παγώσει καμιά ώρα.
Χτυπάω το morfat να φουσκώσει και προσθέτω το ζαχαρούχο λίγο λίγο χτυπώντας.Ρίχνω και την βανίλια και αδειάζω την λευκή κρέμα,πάνω από την σοκολατένια κρέμα.
Βάζω στο ψυγείο τουλάχιστον 3-4 ώρες,η όλη νύχτα.
Ξεφορμάρεται πανεύκολα ξεχωρίζοντας τα τοιχώματα γύρω γύρω με ένα μαχαίρι.
Τα μπισκότα μαλακώνουν από την κρέμα.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζω 2-3 κουταλιές της σούπας γάλα και 2-3 κουταλιές της σούπας μερέντα και ανακατεύω σε σιγανή φωτιά να λιώσει η μερέντα.
Γαρνίρω με λιωμένη μερέντα και τριμμένα μπισκότα.
H Συνταγή είναι της ελενη τσιουκανη