Τούρτα Προφιτερόλ

Διαφήμιση

Ναι, είναι θερμιδική βόμβα 💪
Ναι, είναι μεγάλη 😱
Ναι, είναι τούρτα! δεν είναι μόνο προφιτερόλ🤷‍♀️
Ναι είναι καταπληκτική 🤩 🤪🤣🤣🤣
Πάμε τώρα με τη συνταγή 😊

Υλικα-Εκτέλεση

Για τη βάση παντεσπάνι
200 γρ αλεύρι
4 αυγά
150 γρ ζάχαρη
40 γρ κακάο
1 φλιτζάνι γάλα
70 γρ σπορέλαιο
1 μπέικιν πάουντερ
4 κουταλιές της σούπας ζεστό νερό

Χτυπάμε τα αυγά, τη ζάχαρη και το ζεστό νερό και το κάνουμε να αφρίσει, μετά προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ λίγο-λίγο εναλλάξ με το λάδι, μετά προσθέτουμε το κακάο εναλλάξ με το γάλα, ανακατεύουμε με μια σπάτουλα από πάνω προς τα κάτω, ρίχνουμε σε μια φόρμα και ψήσιμο 24 εκ. στους 170 για 30/35….

Για την σαντιγι

250 γρ πολύ κρύα φρέσκια κρέμα γαλακτος από το ψυγείο
70 ml κρύο ζαχαρουχο γάλα
2 κουταλάκια του γλυκού μέλι

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος, όταν έχει σχεδόν σφιξει λιγο ριχνουμε το ζαχαρουχο γάλα και το μελι, χτυπάμε μέχρι να σφίξει και τη βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Για τις σφολιάτες προφιτερολ χρειάζεστε περίπου 20

150 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ.
200 ml νερό
100 γρ. βούτυρο, παγωμένο και κομμένο σε κυβάκια
4 αυγά, medium
6 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
1 κρόκο, για το άλειμμα των choux
2 γρ. αλάτι

Ρίχνουμε σε ένα μικρό κατσαρολάκι το νερό, το βούτυρο, τη ζάχαρη, το αλάτι, την τοποθετούμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να λιώσει το βούτυρο.
Μόλις λιώσει, ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε συνεχώς με την κουτάλα για 5-6 λεπτά περίπου, μέχρι το ζυμάρι να χάσει σχεδόν όλη την υγρασία.
Έπειτα, αδειάζουμε τη ζύμη στον κάδο του μίξερ και με το σύρμα χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα, μέχρι να κρυώσει τελείως. Ύστερα, ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά (πρέπει το ζυμάρι να είναι αρκετά κολλώδες).
Στη συνέχεια, μεταφέρουμε τη ζύμη σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής. Σε ένα ταψί φούρνου, όπου έχουμε στρώσει λαδόκολλα, κάνουμε με το μείγμα μικρές στρογγυλές μπουκίτσες και με το δάχτυλο μας πιέζουμε τις κορυφές τους. Προσέχουμε να αφήνουμε λίγο κενό μεταξύ τους, για να μην κολλήσουν.
Κατόπιν, αλείφουμε με έναν κρόκο διαλυμένο σε νερό το κάθε σουδάκι, και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 20-25 λεπτά.
Μόλις ψηθούν, κλείνουμε τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά μέσα σε αυτόν (καλό θα ήταν να βάλουμε στην πόρτα του φούρνου λίγο χαρτί κουζίνας,
ώστε να μείνει ελάχιστα χιλιοστά ο φούρνος ανοιχτός).

Διαφήμιση
Κρέμα για να γεμίσετε τις σφολιάτες προφιτερολ

250 ml κρέμα γάλακτος,
50 g ζάχαρη άχνη,
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Χτυπάμε όλα μαζί και γεμίζουμε τις σφολιάτες ή κοβοντας στα δυο ή με τρυπα στην βάση και γεμιζουμε απο κατω.

Συναρμολόγηση

Διαφήμιση

Χωρίζουμε το παντεσπάνι σε δύο μερη οριζόντια, τοποθετούμε ένα δίσκο σε ένα πλέγμα, τοποθετούμε γύρω του τον κύκλο της φόρμας του κέικ που χρησιμοποιήσαμε,
βρέχουμε τη βάση με γάλα, γεμίζουμε με την σαντιγι, κρατώντας λίγη για το τέλος. Πάμε να βάλουμε τις σφολιάτες προφιτερολ να σταθεροποιηθούν, σκεπάζουμε με τον
δεύτερο μερος παντεσπανι, απλώνουμε την σαντιγι, τοποθετούμε γύρω και πάνω τις σφολιάτες προφιτερολ και τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να κάνουμε το γλάσο

για το γλάσο
Ζεσταίνουμε 200 ml κρέμα γάλακτος μαζί με 35 γραμμάρια βούτυρο και 50 ml μέλι, όταν σχεδόν βράσει προσθέτουμε 270 γραμμάρια λιωμένη μαύρη σοκολάτα
ή σοκολάτα γάλακτος, ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός για να έχουμε ένα λείο και γυαλιστερό γλάσο.

Όταν κρυώσει, βάζουμε το κέικ σε μια σχάρα, αφαιρούμε τον τσερκι γύρω του και ρίχνουμε το γλάσο

και διακοσμουμε και με σαντιγι. Βάλτε το στο ψυγείο

Καλή Απόλαυση

Διαφήμιση

Διαφήμιση