Χατσαπούρι

Διαφήμιση

Η γεωργιανή τυρόπιτα, το χατζαπούρι, είναι πανεύκολη και νόστιμη σε βαθμό που μπορεί να οδηγήσει σε επανειλημμένες επιδρομές στην πιατέλα σερβιρίσματος.

Συστατικά:

Διαφήμιση


Γιαούρτι- 250 ml
Αλάτι – 1 κουταλάκι του γλυκού
Αυγό – 1 τεμ.
Σόδα – 0,5 κουταλάκι του γλυκού
Αλεύρι – 2-2,5 ποτηρια.
Ανθότυρο – 200 g
Τυρί φέτα – 200 g
Βούτυρο στη γέμιση – 50 g στη γέμιση
Βούτυρο – για το άλειμμα των πίτας
Μαύρο αλεσμένο πιπέρι – 2 πρέζες

Μαγείρεμα:

1. Ετοιμάστε τα υλικά.
2. Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ (περίπου 2 φλιτζάνια). Ρίξτε γιαουρτι, προσθέστε σόδα, αλάτι, αυγό. Ζυμώνουμε τη ζύμη. Μην ζυμώνετε πολύ την ζύμη, μόλις σταματήσει να κολλάει, τότε είναι έτοιμη. Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε προς το παρόν.

Διαφήμιση

3. Για τη γέμιση, συνδυάστε το ανθότυρο με τριμμένο τυρί φετα και τριμμένο βούτυρο, μια πρέζα αλάτι και τριμμένο μαύρο πιπέρι. Η γέμιση είναι έτοιμη.
4. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 8 ίσα μέρη. Τυλίξτε κάθε μέρος σε μια μπάλα. Χωρίζουμε τη γέμιση σε περίπου 8 μέρη. Ανοιγουμε λιγο την μπαλα και βάζουμε λίγη από τη γέμιση σε καθε μπαλα.
5. Κλεινουμε τα πλαϊνά της πιτας σε πουγκί έτσι ώστε η γέμιση να κρυφτεί εντελώς μέσα. Ανοίγουμε απαλά την πιτα με έναν πλάστη, ώστε το πάχος του να είναι περίπου
1 εκ.

6. Τηγανίζουμε το χασαπουρι σε ένα καθαρό, στεγνό τηγάνι αντικολλητικο και στις δύο πλευρές.
7. Λιπάνετε κάθε πιτα με βούτυρο. Τοποθετήστε τα το ένα πάνω στο άλλο.

Καλή όρεξη!

Διαφήμιση


Διαφήμιση