Advertisement

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
Τα ξηρά συστατικά:
• 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
• 1 κουταλάκι του γλυκού μπεικιν παουντερ
• ½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
• ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
• ¼ κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
Τα Υγρά Συστατικά:
• 4 αυγά
• 1 και 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
• 1 φλιτζάνι φυτικό έλαιο
• ½ φλιτζάνι γάλα
• 2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Τα πρόσθετα:
• ¾ φλιτζάνι ψιλοκομμένα καρύδια
• ½ φλιτζάνι σταφίδες
• 2 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 2 μήλα Fuji, ξεφλουδισμένα, χωρις πυρήνα και κομμένο σε κυβάκια
• 1/4 φλιτζάνι καστανη ζάχαρη
• ½-1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
Η επικάλυψη:
• 1 μήλο Fuji, χωρίς πυρήνα και σε λεπτές φέτες
• 2 κουταλιές σούπας (περίπου)  ζάχαρη
• 2 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο

ΟΔΗΓΙΕΣ
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ° C.

Βουτυρώστε 2 φόρμες για κεικ με μαλακό ή λιωμένο βούτυρο και τα στρώνετε με χαρτί ψησίματος.

Αναμίξετε τα υγρά συστατικά σε ένα μεγάλο μπολ ανάμειξης και χτυπήστε μαζί μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.

Αναμίξετε τα ξηρά υλικά σε ένα μπολ και χτυπήστε μαζί. Ρίξτε τα ξηρά συστατικά στα υγρά συστατικά και χτυπήστε μέχρι να συνδυαστούν καλα.

Αναμίξετε τις σταφίδες, καρύδια και 2 κουταλιές αλεύρι σε ένα μικρό μπολ και ανακατέψτε μαζί. Ανακατέψτε και αυτά μετά μέσα στο παραπάνω μείγμα.

Αναμίξετε τα κυβάκια μήλου, καστανή ζάχαρη και κανέλα σε ένα μπολ μαζί. Προσθέστε μια κουταλιά της σούπας αλεύρι και ανακατεύουμε όλα μαζί.

Advertisement

Προσθέστε τα μήλα και ανακατέψτε στο μείγμα και στη συνέχεια μοιράστε τα στις δύο φόρμες.

Τοποθετήστε τις φέτες μήλου πάνω από το μειγμα (και στις δύο φόρμες) και στη συνέχεια βουρτσίστε τα με το λιωμένο βούτυρο. Πασπαλίστε την κοκκοποιημένη ζάχαρη στην κορυφή.

Ψήστε στον κεντρικό ράφι του φούρνου.

Ελέγξτε τα στη 1 ωρα και 10 λεπτά λεπτά εισάγοντας μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο του κέικ . Εάν η οδοντογλυφίδα βγει καθαρή, τότε είναι έτοιμη.

Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε τα κέικ να κρυώσουν για 10-15 λεπτά, μέσα στην φόρμα. Με ένα μαχαίρι γύρω από τις άκρες και πάρτε τα κέικ από τις φόρμες. 

Πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη και σερβίρεται με τσάι ή καφέ.

Καλή Απόλαυση!

Dimitras Dishes

Advertisement

Δείτε Επίσης

Advertisement