Το Προφιτερόλ της Τεμπέλας

Advertisement

Υλικά

20 μπισκότα σαβαγιαρ
Για την κρέμα
1 λίτρο γάλα
μισό ποτήρι αλεύρι
μισό ποτήρι κορν φλαουρ
Ένα ποτήρι κοκκοποιημένη ζάχαρη
Δύο κρόκοι αυγών
Ένα πακέτο σαντιγί (μισό ποτήρι γάλα για προσθήκη με σαντιγί)

Για το γλάσο σοκολάτας:
200 γρμ. κουβερτούρα 55% κακάο
480 γρμ. γάλα
60 γρμ. ζάχαρη
30 γρμ. κακάο
8 γρμ. κορν φλάουρ
8 γρμ. αλεύρι
1 κουτ. γλ. βούτυρο
1 κουτ. σ. ουίσκι

Εκτέλεση

Ξεκινάμε να φτιάξουμε την κρέμα
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, το αλεύρι, το κορν φλάουρ, τη ζάχαρη τους 2 κρόκους αυγών και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Στη συνέχεια βάζουμε την κατσαρόλα πάνω από μέτρια φωτιά και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με το σύρμα έως ότου η πηξει η κρέμα.
Κατεβάζουμε την κατσαρόλα απο την φωτιά και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε. Μετά την καλύπτουμε με μία μεμβράνη η οποία εφάπτεται πάνω την κρέμα με σκοπό να μη
δημιουργηθεί κρουστα και αφήνουμε να κρυώσει.
Οταν κρυώσει αφαιρούμε την μεμβράνη προσθέτουμε το φακελάκι με την σκόνη σαντιγι και μισό ποτήρι γάλα και χτυπάμε με ένα μίξερ να παρουμε μια πηχτή και λεια κρέμα.
Στη συνέχεια μέσα στην κρέμα σπάμε τα μπισκότα σαβαγιάρ και ανακατεύουμε με μία μαρίζ να καλυφθούν καλά. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα στρογγυλό πυρεξ και το ίσιωνουμε.

για το γλάσο σοκολάτας
Ψιλοκόβουμε την σοκολάτα, και την βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με το βούτυρο.
Βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός το ουίσκι, στη φωτιά να κάψουν καλά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, και προσθέτουμε το ουίσκι.
Αδειάζουμε το μίγμα στο μπολ με την σοκολάτα-βούτυρο, και ανακατεύουμε με σπάτουλα απαλά να λιώσει η σοκολάτα, και να έχουμε ένα λείο απαλό, και γυαλιστερό μίγμα.
Το αφήνουμε να πέσει η θερμοκρασία, χλιαρό.

Advertisement


Αδειάζουμε το γλασσο πάνω από το γλυκό μας και το απλωνουμεμ από πάνω πασπαλίζουμε με τρούφα σοκολάτα ή μικρές νιφάδες κομματάκια

Καλή Επιτυχία

Finf more delicious recipes here

Advertisement