Το τυρόψωμο του τεμπέλη

Advertisement

Τα απαραίτητα προϊόντα είναι:

2 αυγα
30 ml. ηλιέλαιο
250 γραμμάρια γιαούρτι
μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι – όχι περισσότερο
120 γραμμάρια τυριού – όχι περισσότερο
200 γραμμάρια αλευριού
1 φακελάκι 10 γραμμαρίων μπεικιν παουντερ
20 γραμμάρια βουτύρου

Πώς να το φτιάξετε:

Προσθέστε το γιαούρτι, το αλάτι και το λάδι στα αυγά. Ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Προσθέστε το μπεικιν παουντερ στο αλεύρι. Ανακατέψτε τα καλά και στη συνέχεια προσθέστε το στο υγρό μείγμα Τρίψτε το τυρί. Προσθέστε το επίσης. Λαμβάνεται ένα παχύ κολλώδες μείγμα και αφήστε στην άκρη.
Καλύψτε το κάτω μέρος ενός ταψιού διαμέτρου 23 cm με χαρτί ψησίματος. Ρίξτε το μείγμα για το τυροφωμό σας. Λιώστε το βούτυρο και απλώστε το προσεκτικά από πάνω.

Χρησιμοποιήστε μια μαλακή βούρτσα. Ψήνουμε το ψωμί στους 180 βαθμούς αέρα σε προθερμασμένο φούρνο για 23 λεπτά αλλά πρέπει να γνωρίζετε ότι κάθε φούρνος ψήνει διαφορετικά. Μην το κάψετε! Όταν είναι έτοιμο, δείχνει.
Πρέπει να είναι χρωματισμένο χρυσό. Περιμένετε δύο, τρία λεπτά και μπορείτε να δοκιμάσετε το γρήγορο ψωμί.

Καλή Επιτυχία

ΠΗΓΗ: https://cookathouse.com/

Advertisement