Τρίγωνες Τυρόπιτες

Advertisement

Υλικά

Φύλλα Κρούστας για πίτα – 1 συσκευασία.
Τυρί – 300 γρ.
Βούτυρο – 100 g.
Λάδι – 50 ml.
Αυγά – 3 τεμ.
Γιαούρτι – 200 g.
Ανθρακούχο νερό – 50 ml.

Εκτέλεση

Αρχικά, προετοιμάζουμε το μείγμα, το οποίο θα προσθέσουμε ως γέμιση στα τυροπιτάκια.
Ανακατέψτε και χτυπήστε τα αυγά, το λάδι, το τυρί, το γιαούρτι και την σόδα.

Ανοίξτε το πακέτο με τα φύλλα και αλείψτε το πρώτο φύλλο κρούστας με λιωμένο βούτυρο, γυρίστε το φύλλο από την άλλη πλευρά και αλείφτε και αυτή.

Advertisement

Διαχωρίστε 2 φύλλα (ένα το βουτυρωμένο και ένα ακόμη) μαζί και διπλώστε το πάνω και το κάτω άκρο στη μέση. Προσθέστε 3-4 κουταλιές της σούπας του μείγματος που ετοιμάσαμε νωρίτερα και διπλώστε τις σε ένα τρίγωνο.

 

 

 

 

 

 

 

Τα βάζουμε σε ένα ταψί το οποίο έχουμε προηγουμένως λαδώσει με λιωμένο βούτυρο ή καλύφθηκε με χαρτί ψησίματος.
Ελείφουμε τα τυροπιτάκια με χτυπημένο αυγό με λίγο λιωμένο βούτυρο
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ° για 25 λεπτά.

Τρίγωνες Τυρόπιτες

 

Καλή όρεξη!

Advertisement