Τραγανές τριγωνικές Τυρόπιτες

Advertisement

Υλικά

Φύλλα πίτας – 1 πακέτο.
Τυρί – 300 γρ.
Βούτυρο – 100 γρ.
Λάδι – 50 ml.
Αυγά – 3 τεμ.
Γιαούρτι – 200 γρ.
Ανθρακούχο νερό – 50 ml.

Εκτέλεση

Αρχικά, ετοιμάζουμε το μείγμα, το οποίο θα προσθέσουμε ως γέμιση στα φύλλα.
Ανακατεύουμε και χτυπάμε τα αυγά, το λάδι, το τυρί, το γιαούρτι και το αναθρακουχο νερό.

Αλείψτε την πάνω κρούστα με λιωμένο βούτυρο, αναποδογυρίστε το φύλλο και απλώστε βούτυρο και στην άλλη πλευρά
Διπλώνουμε τα πάνω και τα κάτω άκρα από δύο φύλλα(ενα αυτό με το βούτυρο και ένα ακόμη) στη μέση.


Προσθέτουμε 3-4 κουταλιές της σούπας από το μείγμα που ετοιμάσαμε νωρίτερα.


Αυτά τα δύο φύλλα διπλώστε τα σε ένα τρίγωνο.


Τα βάζουμε σε ένα ταψί, το οποίο έχουμε προηγουμένως λαδώσει με λιωμένο βούτυρο ή έχουμε σκεπάσει με χαρτί ψησίματος.
Τα αλείφουμε με χτυπημένο αυγό με λίγο λιωμένο βούτυρο.
Πασπαλίζουμε με σουσάμι
ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ° για 25 λεπτά.

Καλή όρεξη!

Advertisement

Δείτε Επίσης

Advertisement