Τριγωνικές Τυρόπιτες

Advertisement

Υλικά

Φύλλα Κρούστας πίτας – 1 συσκευασία.
Τυρί – 300 γρ.
Βούτυρο – 100 g.
Λάδι – 50 ml.
Αυγά – 3 τεμ.
Γιαούρτι – 200 g.
Ανθρακούχο νερό – 50 ml.

Εκτέλεση

Αρχικά, προετοιμάζουμε το μείγμα, το οποίο θα προσθέσουμε ως γέμιση στα φύλλα κρούστας.
Ανακατέψτε και χτυπήστε τα αυγά, το λάδι, το τυρί, το γιαούρτι και το ανθρακούχο νερό.


Αλείψτε καλά το φύλλο από πάνω με λιωμένο βούτυρο, γυρίστε το φύλλο και από την άλλη πλευρά και αλείψτε με βούτυρο πάλι.


Διαχωρίστε τα δύο πρώτα φύλλα και διπλώστε το πάνω και το κάτω άκρο στη μέση. Προσθέστε 3-4 κουταλιές της σούπας γέμιση που ετοιμάσαμε νωρίτερα.

Διπλώστε τα σε ένα τρίγωνο.


Τα βάζουμε σε ένα ταψί το οποίο έχουμε προηγουμένως λαδώσει με λιωμένο βούτυρο ή καλύφθηκε με χαρτί ψησίματος.


Αλειψτε τα με χτυπημένο αυγό και με λίγο λιωμένο βούτυρο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ° για 25 λεπτά.

 

 

Καλή όρεξη!

Advertisement

Δείτε Επίσης

Advertisement