Τσουκνιδόπιτα

Διαφήμιση

Τα χόρτα σ αυτή την περίπτωση είναι η τσουκνίδα, αλλά μπορείτε να το ετοιμάσετε και με όλα τα χόρτα – σπανάκι κλπ… 

Υλικά

150 γρ τσουκνίδα
2 κ.σ. λάδι
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια,
αλατι
πιπέρι
1 κουτ. δυόσμο

5 αυγά
150 ml λάδι,
4 κ.σ. γιαούρτι
1 κ.γ σόδα,
250 γρ τριμμένο τυρί,
2 κουπες αλεύρι.

Εκτέλεση

Καθάρισα την τσουκνίδα και την έβρασα για 5 λεπτά, την έστιψα και την έκοψα σε μικρά κομμάτια. Βάζουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε
το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια, προσθέτουμε την τσουκνίδα και το μαγειρευουμε για 3-4 λεπτά περίπου, τέλος αλατοπιπερώνουμε και ριχνουμε και τον δυόσμο. Αφήνω το μείγμα να κρυώσει.
Σε ένα μπολ χτυπάω τα αυγά με το λάδι, γιαούρτι, σόδα, τυρί, τα χόρτα και σταδιακά ρίχνω και το αλεύρι.
Αδειάζουμε σε λαδωμένο και αλευρωμένο ταψί και ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς.
Λοιπόν, έγινε υπέροχο!

Καλησπέρα και από εμένα! ❤

Διαφήμιση