Τυροπιτάκια με γιαούρτι

Τυροπιτάκια με γιαούρτι: Η ζύμη με γιαούρτι συναντάει την γέμιση τυριών και το αποτέλεσμα είναι απλά απολαυστικό.

Υλικά

460 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις 3 κουταλάκια γλυκου μπέικιν 200 γρ γιαούρτι στραγγιστό 180 γρ ελαιόλαδο
100 ml γάλα φρέσκο
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 1 κουταλάκι γλυκού ρίγανη
300 γρ τυρί φέτα θρυμματισμένη
Λίγο σουσάμι για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το γιαούρτι, το γάλα και ανακατεύουμε με έναν αυγοδάρτη.
Προσθέτουμε τη φέτα, τη ρίγανη, το αλάτι, το αλεύρι κατά προτίμηση κοσκινισμένο και το μπεικιν.

Ανακατεύουμε καλά μέχρι να μήν κολλάει στα χέρια μας.
Πλάθουμε μικρά μπαλάκια και τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα,πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι ή βουτάμε το κάθε μπαλάκι σε μπολ με σουσάμι.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς πάνω κάτω αντιστάσεις για 20 με 25 λεπτά, ανάλογα το φούρνο μας. Ζεστά ή κρύα είναι το ίδιο αφράτα και νόστιμα.

Tips
Αν η φέτα που θα χρησιμοποιήσουμε είναι αρκετά αλμυρή δεν θα βάλουμε καθόλου αλάτι.
Μπορούμε να κάνουμε ξεχωριστά το ζυμάρι, να ανοίξουμε φύλλο όσο ένα πιατάκι γλυκού να βάλουμε μια κουταλιά σούπας γέμιση, να κλείσουμε με ένα πιρούνι. Αλείφουμε με αυγό, πασπαλίζουμε με σουσαμι και ψηνουμε

ΠΗΓΗ: Σταυρούλα Συμεωνίδου

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Τυροπιτάκια ζεστα με γέμιση φέτα και μπέικον

Τυροπιτάκια ζεστα με γέμιση φέτα και μπέικον

Υλικά

1 γιουρτάκι στραγγιστό 200γρ,

100μλ σπορέλαιο+2κσ ελαιόλαδο,
1/2 κουταλάκι ζάχαρη,
400γρ αλεύρι γ.ο.χ. η λίγο παραπάνω,
1 κουταλιά μπέικιν πάουντερ,
1 κουταλάκι αλάτι

για την γέμιση
270γρ τυρί φέτα,
80 γρ μπεικον ψιλοκομένο
1 αβγό.

για την επαλλειψη
• 1 κρόκος αβγού αραιωμένος με 1 κουταλιά νερό
προαιρετικά λίγο σουσάμι

Βήματα

ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΤΗ ΖΥΜΗ.
Σε μια λεκανίτσα βάζουμε όλα τα υλικά που αναγράφονται παραπάνω για τη ζύμη και τα ανακατεύουμε όσο να ομογενοποιηθούν,
όχι παραπάνω γιατί ξερνάει το λάδι. Φτιάχνουμε μια ζύμη μαλακή. Αν σας φαίνεται αραιή προσθέστε λίγο αλεύρι.
Αν χρειαστέι την κρατάμε στο ψυγείο π.χ. αν έχει πολλή ζέστη ή αργούμε να φτιάξουμε τη γέμιση.

ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ.

Ενώνουμε όλα τα υλικά της γέμισης. Τρίβουμε το τυρί και βάζουμε το αβγό ή όποιο άλλο υλικό μας αρέσει (αναγράφονται κάποια παραπάνω).

ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΤΑ ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ.
Παίρνουμε τη ζύμη όλη ή ένα μέρος και την ανοίγουμε με χοντρό πλάστη ή και με το χέρι σε ένα φύλλο 1/2 εκ. και την
κόβουμε σε κύκλους με κουπ ατ ή μια κούπα. Βάζουμε 1 κουταλάκι από τη γέμιση στην άκρη και κλείνουμε.
Πατάμε γύρω-γύρω με πιρούνι, κλείνει καλύτερα.
Ότι ζύμη περισσεύει την ξαναανοίγουμε σε φύλλο και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να μας τελειώσει.
Τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και τα αλείφουμε με αραιωμένο κρόκο. Αν μας αρέσει πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο και αέρα στους 170 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά (εξαρτάται από το φούρνο και το μέγεθος τους). Όταν ροδίσουν πάνω κάτω βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και το αφήνουμε μερικά λεπτά και μετά αφαιρούμε τα τυροπιτάκια.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΤραβηχτή Σπανακοτυρόπιτα
Επόμενο άρθροΜοναδική Πορτοκαλόπιτα με Φύλλο Κανταΐφι