Τυροπιτάκια Τριανταφυλλο

Advertisement

Συστατικά:

1 κιλό λευκό αλεύρι
200 γρ ζάχαρη
500 ml γάλα
60 ml λάδι
4 αυγά
1 φακελάκι ζάχαρη βανίλιας
2 φακελάκια μαγιά
ξύσμα από ένα πορτοκάλι και ένα λεμόνι
μια πρέζα αλάτι
άρωμα βανίλιας

Γέμιση:
800 γραμμάρια τυρί cottage ή ανθότυρο
5 γραμμάρια ζάχαρη
3 αυγά
2-3 κσ σιμιγδάλι
άρωμα βανίλιας
ξύσμα πορτοκαλιού

Εκτέλεση:

Ζεσταίνουμε το γάλα στο οποίο προσθέτουμε τη μαγιά και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί.
Σε ένα μπολ βάζουμε αλεύρι, ζάχαρη, βανίλια, αλάτι και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε αυγά, ξύσμα πορτοκαλιού
και λεμόνι και γάλα και αρχίζουμε να ζυμώνουμε για 10 λεπτά.
Προσθέτουμε σταδιακά το ζεστό λάδι, συνεχίζοντας το ζύμωμα. Πρέπει να είναι μια μαλακή και μη κολλώδης ζύμη.
Αφήνουμε να φουσκώσει για μια ώρα.
Σε ένα μπολ βάζουμε το τυρί, τα αυγά, τη ζάχαρη, την βανίλια και τη φλούδα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε.
Μόνο αν το βρείτε πολύ μαλακό προσθέστε τα 2-3 κσ σιμιγδάλι.
Παίρνουμε τη ζύμη σε μερίδες που έχω (δηλαδή φτιάχνουμε μπάλες στο μέγεθος μιας μπάλας τένις) και αρχίζουμε να φτιάχνουμε τα τυριά. Τα έφτιαξα σε σχήμα λουλουδιού σύμφωνα με τις παρακάτω εικόνες ⤵️.

Advertisement

Τα τοποθετούμε όμορφα σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος και τα αφήνουμε να φουσκώσουν για 20 λεπτά.
Εν τω μεταξύ, ζεσταίνετε το φούρνο στους 180 ° C.
Τα αλείφουμε με αυγό και σπορο παπαρουνας ή σουσαμι και βάζουμε το ταψί στο φούρνο για 35-40 λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο, τα πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη (αν θέλουμε) και μπορούμε να τα σερβίρουμε. 👌

ΠΗΓΗ: https://gatesccumimiplacemie.blog/

Advertisement

Δείτε Επίσης

Advertisement