Συστατικά

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Λίγο Βούτυρο
4 κουταλιές της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
3 πράσα πλυμένα κομμένα σε φέτες
1 φλιτζάνι πλήρες ελληνικό γιαούρτι
1 φλιτζάνι απλό αλεύρι
1/2 κουταλάκι του γλυκού μπεικιν
1/2 κουταλάκι σόδας
3 αυγά χτυπημένα
3/4 φλιτζαγιού τσαγιού φέτα
1/2 φλιτζάνι τυρί παρμεζάνα
φρέσκια μέντα & μαϊντανός ψιλοκομμένο
Αλάτι πιπέρι

Μέθοδος
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ° C
Λιπάνετε και στρώστε με μία λαδόκολα ένα ταψί 20 εκ.
Σοτάρετε τα κρεμμύδια στο βούτυρο μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα.
Προσθέστε το πράσο και μαγειρέψτε για περίπου 10 λεπτά
Αφαιρέστε το πράσο σε ένα μπολ για να κρυώσει.

 

Κοσκινίστε το μπεικιν το αλάτι & την σόδα σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους.
Ανακατέψτε τα αυγά προσθέστε τη φέτα το γιαουρτι και το μισό τυρί παρμεζάνας.
Ανακατέψτε καλά και στη συνέχεια προσθέστε το μείγμα πράσου με φρέσκα βότανα και πιπέρι. Ταραχή
Τα ρίχνουμε όλα στο ταψί και το εξομαλύνουμε ομοιόμορφα.
Πασπαλίστε με το υπόλοιπο τυρί παρμεζάνα.
Ψήστε για περίπου 45 λεπτά ή έως ότου πάρει ένα ωραίο καφέ χρώμα.
Αφήστε το να κρυώσει στο ταψί.
Σερβίρετε ζεστό με μια υπέροχη σαλάτα ή γιαούρτι.

Ευχαριστούμε Mary Virgara

A Leek and feta pie

Ingredients
1 onion chopped small
Alittle butter
4 Tablespoons extra virgin olive oil
3 leek rinsed sliced 1/2inch wide
1 cup thick Greek yoghurt
1 cup plain flour
1/2 teaspoon baking powder
1/2 tsp bicarbonate soda
3 eggs beaten
3/4 cup crumbled feta
1/2 cup Parmesan cheese
fresh mint & parsley chopped finely
Salt & pepper

Method
Preheat the oven at 180’ C .. 350F
Grease and line a 9 inch springform pan.
Sauté onions spring onions in the butter until golden in colour.
Add the leek and cook for about 10 min
Remove the leek into a bowl to cool.

Sift the flour baking powder & soda in a medium sized bowl.
Stir in the eggs add the yoghurt feta and half the Parmesan cheese.
Stir well then add the leek mixture fresh herbs & pepper. Stir
Pour it in the pan and smooth it out evenly.
Sprinkle the remaining Parmesan cheese.
Bake for about 45 mins or until it’s nicely golden brown.
Allow it to cool in the pan.
Serve it warm or cool with a lovely salad.