Τυρόπιτα Σουφλέ

Υλικά

Διαφήμιση

6 φύλλα κρούστας
300 γρ. ανθότυρο
100 γρ. φέτα
100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
———————————-
Για τον χυλό
1 αυγό
100 γρ. γάλα
4 κσ ελαιόλαδο
1 κγ λευκό ξίδι
50 γρ. αλεύρι φαρινα
άνιθο ψιλοκομμένο
αλατοπίπερο

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε τα υλικά του χυλού και τα χτυπάμε καλά με το σύρμα. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε τα τυριά με το γιαούρτι και τα λιωνουμε να γίνουν κρέμα. Ανοιγουμε τα φύλλα και τα τα κόβουμε κομμάτια. Τα χωρίζουμε στα 3. Βάζουμε τα πρώτα στον πάτο του ταψιού και τα βρέχουμε καλά με τον χυλό.

Προσθέτουμε το μισό μίγμα του τυριού. Συνεχίζουμε με τα δευτέρα φύλλα, τα βρέχουμε και αυτά με τον χυλο και βαζουμε το υπόλοιπο τυρί. Τελειώνουμε με τα τελευταία φυλλα και τα περιχυνουμε με τον υπόλοιπο χυλο. Πασπαλίζουμε την πίτα μας με σουσάμι και την ψηνουμε στις αντιστάσεις στους 180c 3/4 περίπου μέχρι να ροδίσει όμορφα..!!

H Συνταγή είναι τη Ελενα Μακαρη

Διαφήμιση


Διαφήμιση