Η Τυρόπιτα χωρίς φύλλο είναι ένα πιάτο που λύνει τα χέρια κάθε νοικοκυράς. Δεν χρειάζεται να ανοίξετε φύλλο, ούτε να ασχοληθείτε με περίπλοκες τεχνικές. Το αποτέλεσμα είναι μια αφράτη, ζουμερή και απίστευτα γευστική τυρόπιτα που θυμίζει σουφλέ. Εγώ τη φτιάχνω συχνά για το κολατσιό των παιδιών ή για ένα γρήγορο βραδινό.
Υλικά
300 γραμμάρια στραγγιστό γιαούρτι
150 ml ελαιόλαδο
200 γρ φαρίνα
2 αυγά
100 ml φρέσκο γάλα
500 γραμμάρια φέτα (εγώ έβαλα 400γρ φέτα και 100 γραμμάρια γκούντα τριμμένη)
αλάτι πιπέρι ρίγανη
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα το γάλα τα αυγά το λάδι γιαούρτι αλάτι πιπέρι και ρίγανη
Προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύουμε και τέλος προσθέτουμε τη φέτα τριμμένη στο χέρι
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα πυρέξ 25 χ 35 εκ στρωμένο με λαδόκολλα
και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50 με 60 λεπτά
Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει η Τυρόπιτα χωρίς φύλλο σας ακόμα πιο επιτυχημένη:
- Τυριά: Εκτός από φέτα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και άλλα τυριά που σας αρέσουν, όπως γραβιέρα, κεφαλοτύρι ή ακόμη και μυζήθρα για πιο πλούσια γεύση.
- Μπαχαρικά: Αντί για ρίγανη, μπορείτε να βάλετε δυόσμο ή μαϊντανό για να δώσετε διαφορετικό άρωμα.
- Ψήσιμο: Για να ελέγξετε αν είναι έτοιμη η τυρόπιτα, μπορείτε να βυθίσετε ένα μαχαίρι στο κέντρο της. Αν βγει καθαρό, τότε είναι ψημένη.
- Προσοχή: Η αναλογία των υλικών είναι πολύ σημαντική για να γίνει αφράτη. Προσέξτε να μην βάλετε παραπάνω αλεύρι.
Καλή επιτυχία












