Τυρόπιτες Σαλιγκάρι

Advertisement

Υλικά

500 γρ φύλλα κρούστας
3 αυγά
300 ml φρέσκο ​​γάλα
80 ml λάδι
200 γρ τυρί φέτα
150-200 γρ κίτρινο τυρί
10 γρ μπέικιν πάουντερ
βούτυρο

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αυγά, το λάδι, το γάλα. Προστίθεται μπέικιν πάουντερ.
Το τυρί φετα θρυμματίζεται και το κίτρινο τυρί τρίβεται σε μεγάλο τρίφτη.
Περνετε δύο φύλλα ταυτόχρονα. Αλείφουμε με το μείγμα γάλακτος-αυγού χρησιμοποιώντας ένα πινέλο.
Στη μακριά πλευρά του φύλου τοποθετείτε περα περα μείγμα τυρί και κίτρινο τυρί. (Τα ανακάτεψα σε ένα μπολ).

Το φύλλο τυλίγεται σε ρολό και μετά το ρολό του σαλιγκάρι.
Τα σαλιγκάρια τοποθετούνται σε ταψί 28 εκ., κοντά μεταξύ τους. Αν δεν έχετε ταψί με αντικολλητική επικάλυψη, στρώστε το ταψί με χαρτί ψησίματος.
Όταν τακτοποιηθούν όλα τα σαλιγκάρια στο ταψί, ρίξτε το υπόλοιπο μείγμα αυγού-γάλακτος.
Τοποθετήστε έναν κύβο βούτυρο πάνω από κάθε σαλιγκάρι. Ψήνουμε στα 180 γρ.

Καλή Απόλαυση

Advertisement

Δείτε Επίσης

Advertisement