Τυρόπιτες στο τηγάνι

Advertisement

Υλικα :

Για την ζυμη:
250 γρ αλεύρι φαρινα,
250 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις,
2 κουταλιες της σούπας λάδι,
1 κουταλιά της σούπας ξύδι,
μια πρέζα αλάτι,
νεράκι όσο παρει.

Για την γεμιση:
1/2κιλο τυρί φέτα,
2 αβγά,
λίγο πιπέρι.

Εκτελεση:

Βάζουμε όλα τα υλικά για την ζύμη και φτιάχνουμε μια ωραία ζύμη. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί.


Ετοιμάζουμε τη γέμιση. Λιώνουμε την φέτα με το πιρούνι σε ένα μπολ και ρίχνουμε το μίγμα των αβγών και πιπέρι.

Χωρίζουμε τη ζύμη σε μπαλάκια και ανοίγουμε 10 πιτουλες με ένα πλάστη.
Τους βάζουμε από 2 κουταλιές της σούπας γέμιση τις κλείνουμε πατώντας τις με το πιρούνι.


Τις τηγανίζουμε ητις ψήνουμε στο φουρνο. Αν θέλουμε στο φουρνο τις περνάμε με αυγό.
Στους 200 βαθμούς στον αέρα μέχρι να πάρουν ένα χρυσοξανθο χρώμα!

Καλή Συνέχεια

Advertisement

Δείτε Επίσης

Advertisement