Μουσακάς με τόνο 

Advertisement

Υλικά

8-10 μικρές μελιτζάνες

Για τη γέμιση:
240 γρ τόνος
2-3 ντομάτες μέτριες ώριμες
1/2 κολοκυθάκι σε λεπτες φέτες
1/2 κόκκινη πιπερια
1/2 πρασινη πιπερια
3-4 σκελίδες σκόρδο
Αλάτι
Πιπέρι τριμμένο
Λάδι

Για τη μπεσαμέλ
70 γρ. βούτυρο
70 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
500 γρ. γάλα πλήρες
2 γρ. μοσχοκάρυδο
Αλάτι και πιπέρι

150 γρ τριμμένη μοτσαρέλα

Εκτέλεση

Σας προσφέρω μουσακά με τόνο, μια ισπανική συνταγή.
Άλλαξα λίγο τη συνταγή αντί να τηγανίζω τις μελιτζάνες (γιατί νόμιζα ότι θα ήταν
πολύ λιπαρές, οι μελιτζάνες απορροφούν πολύ λάδι, έτσι), τα έψησα στο φούρνο!

Advertisement

Κόβω τις μελιτζάνες σε φέτες, κατά μήκος και τις τακτοποίησα σε ένα ταψί για ψήσιμο,
ρίχνοντας πάνω τους ελαιόλαδο. Σε ένα τηγάνι σοτάρισα το σκόρδο, κολοκυθάκι, κόκκινη πιπεριά,
πράσινη πιπεριά.
Συνεχίζουμε ρίχνοντας την ντομάτα, και σε ξεχωριστό μπολ στραγγισα τον τόνου και τον έβαλα στο μείγμα. – Αλατοπιπερώνουμε.
Τακτοποιήστε μια σειρά από μελιτζάνες σε ένα ταψί, μια σειρά από το μείγμα, καθώς η κορυφή θα πρέπει να είναι μελιτζάνες.

Ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ.

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να λιώσει σε μέτρια φωτιά. Όταν λιώσει προσθέτουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε με μία σπάτουλα. Θα πρέπει να πάρει ένα ξανθό χρώμα. Αρχίζουμε να ρίχνουμε το γάλα σταδιακά, ανακατεύοντας συνεχώς.
Θα πρέπει να έχουμε μία σφιχτή κρέμα. Όταν η κρέμα απορροφήσει το περισσότερο γάλα, προσθέτουμε λίγο ακόμα μέχρι να τελειώσει όλο.
Τότε κλείνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε. Ρίξτε την μπεσαμελ πάνω στις μελιτζάνες.
Πασπαλίζουμε με τριμμένη μοτσαρέλα και βάζουμε στο φούρνο για ψήσιμο!

Φτιάχνω αυτή τη συνταγή για πρώτη φορά ……
Μου άρεσε και ελπίζω το ίδιο και σε σας

Καλή Απόλαυση

Advertisement

Δείτε Επίσης

Advertisement