Διαφήμιση

Δείτε Επίσης: Ραβανί με Σαντιγί | Αφράτο ραβανί με ινδοκάρυδο και κρέμα

Σιροπιαστό Δίχρωμο Κέικ

Συστατικά για την πρώτη στρώση:
5 αυγά
5 κουταλιές ζάχαρη
2,5 κουταλιές αλεύρι
2,5 κουταλιές της σούπας σιμιγδάλι
150 γραμμάρια καρύδια τριμμένα (όχι σκόνη)
150g τριμμένη σοκολάτα ή σκόνη
Συστατικά για το δεύτερο στρώμα:
5 αυγά
5 κουταλιές ζάχαρη
2,5 κουταλιές αλεύρι
2,5 κουταλιές της σούπας
Συστατικά σιροπιού:
600 γραμμάρια ζάχαρης
650 ml νερού
Συστατικά για επικάλυψη:
καρύδια
τριμμένη σοκολάτα

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνουμε 4 αυγά , ζάχαρη και χτυπάμε με ένα μίξερ χειρός και σε λίγο ρίχνουμε το αλεύρι, σιμιγδάλι, καρύδια, κακάο ενώ χτυπάμε σε κάθε υλικό που ρίχνουμε.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί και αδειάζουμε εκεί το μείγμα.
Ψήνουμε 10 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Δεύτερο Στρώμα
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά, ζάχαρη και χτυπάμε για λίγα λεπτά. Συνεχίζουμε και ρίχνουμε ένα-ένα τα ακόλουθα υλικά ενώ χτυπάμε με το μίξερ, αλεύρι, σιμιγδάλι και αδειάζουμε το μείγμα πάνω από το πρώτο στρώμα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.
Για το Σιρόπι
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε την ζάχαρη και το νερό και βράζουμε για 5 λεπτά μέχρι να δέσει το σιρόπι.
Με μία κουτάλα ρίχνουμε το κρύο σιρόπι στο ζεστό κέικ. Ρίχνουμε από πάνω τριμμένη σοκολάτα και τριμμένο καρύδι. Αφήστε το να κρυώσει και σερβίρετε

 

Δείτε Επίσης: Ραβανί με Σαντιγί | Αφράτο ραβανί με ινδοκάρυδο και κρέμα

ΠΗΓΗ 

Διαφήμιση

Δείτε Επίσης

Διαφήμιση