Μπισκοτογλυκό με καρύδι

Advertisement

Ετοίμασα ένα απλό κέικ μπισκότου με σπιτική κρέμα για τις γιορτές, γιατί το λατρεύουν πολύ όλοι στο σπίτι.

Χρειάζεσαι:

400 γραμμάρια συνηθισμένα μπισκότα / χρησιμοποίησα πτι μπερ /
1300 ml. φρέσκο ​​γάλα / 1 λίτρο για κρέμα και 300 ml. για εμβάπτιση μπισκότων /
8 κ.σ. ζάχαρη ή για γεύση
4 κρόκοι αυγών
6 κ.σ. κορν φλαουρ ίσο / 60 g /
1 κουτ βανίλια
1 κουπα αλεσμένα καρύδια

Εκτέλεση

Από το γάλα που είχα χώρισα 200 ml, τα οποία έβαλα σε ένα μπολ και ανακάτεψα με το κορν φλουρ και τους κρόκους. Ανακάτεψα πολύ καλά με συρμα κουζίνας.
Τα υπόλοιπα 1100 ml. γάλα τα ζεσταίνω και λίγο πριν πάρει βράση έβαλα 300 ml σε κατάλληλο δοχείο για να βουτήξετε τα μπισκότα. Τα υπόλοιπα 800 ml. γάλα τα έβαλα σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη βανίλια και ξαναβάζουμε στη φωτιά να βράσουν. Μόλις έγινε αυτό, κατέβασα από τη φωτιά και πρόσθεσα το μείγμα από το μπολ σε λεπτή ροή, ανακάτεψα καλά και επέστρεψα στην φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να βράσει και να πήξει η κρέμα.

Advertisement

Όσο έφτιαχνα την κρέμα, το γάλα για το βουτυγμα είχε κρυώσει ελαφρώς. Δεν πρέπει να είναι ζεστό.
Στον πάτο ενός δίσκου διαστάσεων 30x20x8 εκ. μοίρασα μια στρώση κρέμα. Τακτοποίησα από πάνω μια χοντρή σειρά μπισκότα, τα οποία βούτηξα σε χλιαρό γάλα για περίπου 2 δευτερόλεπτα. Δεν πρέπει να είναι σκληρά ή πολύ μαλακά.
Τους έβαλα μια στρώση κρέμα και πασπαλίζω με αλεσμένα καρύδια. Συνέχισα με μια δεύτερη σειρά μπισκότα, κρέμα γάλακτος, καρύδια βουτηγμένα στο γάλα και τελείωσα με μια σειρά μπισκότα, κρέμα και αλεσμένα καρύδια. Αφήνω το κέικ μπισκότου να
κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου, γιατί έτσι η κρέμα θα ενωθεί καλύτερα με τα μπισκότα και θα μαλακώσουν.
Είναι σημαντικό το γλυκό να μείνει τουλάχιστον 5 ώρες, και κατά προτίμηση όλη τη νύχτα. Μετά από αυτό το διάστημα το φυλάω στο ψυγείο.

Έκοψα ένα κομμάτι, το οποίο σέρβιρα με χαμόγελο.

ΠΗΓΗ: https://inthebeniskitchen.com/

Advertisement

Δείτε Επίσης

Advertisement