ΥΛΙΚΑ

Μια υπέροχη ιδέα για μεσημεριανό που θα λατρέψετε όλοι, μικροί και μεγάλοι! Σπιτικό
σνίτσελ γεμιστό με ζαμπόν και τυρί που θα φαγωθεί με συνοπτικές διαδικασίες!
 4 φέτες ζαμπόν
 4 φέτες τυρί έμενταλ
 8 σνίτσελ κοτόπουλου
 2 φλιτζάνια τριμμένη φρυγανιά
 χυμό από 1 λεμόνι
 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
 Αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 3 αυγά, χτυπημένα
 Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
 30 γρ. βούτυρο
Προαιρετικά
 Πατάτες στον ατμό, για γαρνίρισμα
 Πράσινα φασόλια, για γαρνίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόψτε το ζαμπόν και τις φέτες τυριού για να χωρέσει στο μέγεθος του σνίτσελ. Κάντε ένα
σάντουιτς με ζαμπόν και τυρί ανάμεσα σε 2 κομμάτια σνίτσελ και σφραγίστε με
οδοντογλυφίδες.
Ανακατέψτε τη φρυγανιά, το λεμόνι και το μαϊντανό σε ένα πιάτο. Ρίξτε αλάτι και
φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Βάλτε κάθε κομμάτι κοτόπουλου στο αυγό και στη συνέχεια στο
μίγμα της φρυγανιάς. (Στο σημείο αυτό μπορείτε να τα αφήσετε ½ ώρα περίπου για να
σφίξουν).
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και το βούτυρο σε ένα τηγάνι και τηγανίζετε τα σνίτσελ και από
δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν και τα βγάζετε σε ένα δίσκο. Στη συνέχεια, προσθέτετε το χυμό
λεμονιού στο τηγάνι και ανακατεύετε με ένα ξύλινο κουτάλι για 1 λεπτό περίπου.
Αφαιρέστε τις οδοντογλυφίδες από το σνίτσελ, περιχύστε με το μίγμα λεμονιού και
σερβίρετε, αν θέλετε, με πατάτες και φασόλια στον ατμό.

credit to