Υλικά
Για το ζυμαράκι:
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε λάδι)
1 φλιτζάνι φρέσκο χυμό πορτοκάλι, με διαλυμένο 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
4 φλιτζάνια κοσκινισμένο αλεύρι για όλες τις χρήσεις, με 1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
1 βανιλίνη
Ξύσμα πορτοκαλιού
Για τη γέμιση:
4-5 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα (της αρεσκείας σας)
Για το γαρνίρισμα:
Ελάχιστο σιρόπι από γλυκό κουταλιού περγαμόντο (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ, ανακατεύω το ελαιόλαδο, το χυμό πορτοκαλιού με τη σόδα, τη ζάχαρη, τη βανιλίνη και το ξύσμα πορτοκαλιού.
Προσθέτω το αλεύρι με το baking powder και ανακατεύω μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη.
Αφήνω κάνα 15λεπτο να ξεκουραστεί, κρατάω 1 κομματι για τα κορδόνια και το υπόλοιπο το στρώνω με το χέρι σε 24 ταψάκι με
αποσπώμενο πάτο
Ρίχνω την μαρμελάδα, φτιαχνω τα κορδόνια και για να γυαλίζει λίγο μετά το ψήσιμο πέρασα το ζυμάρι με ενα πινελο,με ελάχιστο σιρόπι
από γλυκό κουταλιού περγαμόντο
Ψήσιμο στος 160 κάτω αντίσταση και αέρα για να μην καεί η μαρμελάδα γύρω στα 35-40 λεπτά Καλό βράδυ. *Προσθετω κάποιες διευκρινήσεις Στο ζυμαρι βάζω λίγη ζάχαρη ίσα ίσα για να μην είναι άνοστο Η μαρμελάδα από πάνω φέρνει το σύνολο εκεί που πρέπει για τα γούστα μας Αν αγαπάτε τα πολύ γλυκά προσθέστε 3-4 κσ Επίσης προσθέτω στη ζύμη 1 βανιλινη και ξύσμα πορτοκαλιού για άρωμα
Η Συνταγή είναι της κας Souki Simeonidou