Κρεατόσουπα

Advertisement

Υλικά

μοσχαρίσιο ποντίκι περίπου 800 γρ -1 κγρ κιλά
3 λίτρα νερό
2 μεγάλα καρότα
1 κρεμμύδι
2 κλωνάρια σέλερι, χοντροκομμένα μόνο ο μίσχος χωρίς φύλλα
5-6 πατάτες
10-12 κόκκους μαύρο πιπέρι
αλάτι και τριμμένο μαύρο πιπέρι για γεύση
πολύ μαϊντανό
φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

1 Τοποθετήστε το μοσχαρίσιο κρέας σε μια βαθιά κατσαρόλα μαζί με το νερό και το αλάτι.
Αφήνουμε να βράσει, αφαιρώντας τον αφρό μέχρι να γίνει διαφανής ο ζωμός.
2 Προσθέστε το μαύρο πιπέρι, φέτες σέλινου, ψιλοκομμένα καρότα και ψιλοκομμένα κρεμμύδια και μαγειρέψτε για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι το κρέας να φαίνεται σχεδόν έτοιμο.

3 Το κρέας αφαιρείται από το ζωμό και διαλύεται σε κομμάτια. Επιστρέφουμε στο ζωμό και προσθέτουμε τις καθαρισμένες και ψιλοκομμένες πατάτες.
4 Προσπαθήστε να δοκιμάσετε και αν χρειαστεί προσθέστε περισσότερο αλάτι και τριμμένο μαύρο πιπέρι. Βράζουμε μέχρι να είναι έτοιμες οι πατάτες.
5 Η σούπα σερβίρεται ζεστή, πασπαλισμένη γενναιόδωρα με ψιλοκομμένο μαϊντανό και καρυκευμένη με χυμό λεμονιού.

Καλή Απόλαυση

Advertisement

Δείτε Επίσης

Advertisement