Συστατικά

4 πατάτες,
2 μελιτζάνες,
4-5 πράσινες πιπεριές,
2 κόκκινες πιπεριές,
2 ντομάτες,
1 μεγάλο κρεμμύδι,
2-3 σκελίδες σκόρδου,
4 κουταλιές της σούπας φυτικό έλαιο,
Αλατι,
Κόκκινη πιπεριά,
Θυμάρι,
Μέντα.
Για τη σάλτσα
2 φλιτζάνια ζεστού νερού,
1 κουταλιά της σούπας τοματοπολτός,
Αλατι.

Διαφήμιση

Διαδικασία ψημένων λαχανικών 
Αρχικά ξεφλουδίζετε τις πατάτες και τις μελιτζάνες και κόβετε σε λεπτές λωρίδες.
Αφαιρέστε τους πυρήνες της πιπεριάς και τις κόψτε και σε μεγάλες λεπτές λωρίδες.
Ξεφλουδίστε το κρεμμύδι και τις ντομάτες και κόψτε σε μακριές λεπτές λωρίδες (Εάν θέλετε να γαρνίρετε τις ντομάτες).
Ξεφλουδίστε το σκόρδο και κόψτε τα σε τέσσερα κομμάτια.
Βάλτε όλα τα λαχανικά σε ένα βαθύ μπολ.

Προσθέστε το φυτικό έλαιο, κόκκινη πιπεριά, θυμάρι, μέντα και αλάτι και ανακατέψτε τα.
Τοποθετήστε τα λαχανικά σε ένα ταψί και έπειτα προετοιμάστε τη σάλτσα.
Ανακατέψτε τον τοματοπελτέ, το νερό και το αλάτι σε ένα βαθύ μπολ.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα στα λαχανικά μέσα στο δίσκο.
Ψήστε τα λαχανικά στον προθερμανθέντα φούρνο στους 190 – 200 ° C για 40 ή 45 λεπτά και το σερβίρετε ζεστό.
Αυτή η συνταγή είναι για 5 ή 6 άτομα.

Διαφήμιση

Δείτε Επίσης

Διαφήμιση