Διαφήμιση

Σουβλάκια κοτόπουλου με μανιτάρι – ντομάτα – πιπεριά

Δείτε Επίσης: Ψητό Κοτόπουλο με πατάτες…η σάλτσα κάνει την διαφορά | Σπιτικό Σουβλάκι Κεμπάπ με Πατάτες

Συστατικά 

750 γραμμάρια κρέατος κοτόπουλου στήθος
125 γραμμάρια απλό γιαούρτι (έχω χρησιμοποιήσει ένα απλό ελληνικό γιαούρτι)
1 κουταλάκι του γλυκού γλυκιά ή πικάντικη πάπρικα (Πάπρικα)
½ Κουταλάκι κουρκουμά
1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο μαϊντανό
1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο κύμινο (προαιρετικό)
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο (Μπορεί να είναι άλλο)
2 πράσινες πιπεριές κέρατο
2 ντομάτες
12 μανιτάρια πορτομπελο που δεν είναι πολύ μεγάλα (μανιτάρια)

Εκτέλεση

Κόψτε το κρέας σε κομματάκια μπουκιάς και τα αφήνουμε στην άκρη
Σε ένα πυρέξ ρίχνουμε το σκόρδο, μαιντανό,πάπρικα, κουρκουμά, γιαούρτι,αλάτι, πιπέρι, 3 κουταλιές ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.


Ρίχνουμε και το κύμινο εάν σας αρέσει. Απλώνουμε μέσα στην σάλτσα το κοτόπουλο και τα ανακατεύουμε με τα χέρια μας να καλυφθεί πλήρως το κοτόπουλο.

Διαφήμιση


Σκεπάζουμε το μπολ και τα βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες

Οσο μαρινάρετε το κρέας καθαρίζουμε τις πιπεριές απο τα σπόρια και τις κόβουμε σε 12 κομμάτια.
Κόβουμε και τις ντομάτες σε 12 κομμάτια. Καθαρίζουμε τα μανιτάρια με μια χαρτοπετσέτα από έξω.
Παίρνουμε 6 καλαμάκια και σε κάθε καλαμάκι βάζουμε μανιτάρι – κοτόπουλο – ντομάτα – κοτόπουλο – πιπεριά κοτόπουλο – ντομάτα – κοτόπουλο – πιπεριά – κοτόπουλο – μανίταρι.
Επαναλαμβάνουμε το ίδιο για τα άλλα 5 καλαμάκια.
Σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος βάζουμε τα σουβλάκια και ραντίζουμε με ελαιόλαδο και αλατίζουμε.


Σε Προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς και ψήνουμε 30 – 35 λεπτά. Στην μέση του χρόνου τα γυρνάμε.

Δείτε Επίσης: Ψητό Κοτόπουλο με πατάτες…η σάλτσα κάνει την διαφορά | Σπιτικό Σουβλάκι Κεμπάπ με Πατάτες

 

Καλή Απόλαυση

Διαφήμιση

 

 

Δείτε Επίσης

Διαφήμιση