Διαφήμιση

Δείτε Επίσης: Ψητές Ντομάτες με Αυγά…με ένα πρωτότυπο τρόπο | Πιπεριές κέρατο γεμιστές στο φούρνο!

Ψητές Πιπεριές στη σχάρα

Συστατικά

Για την σάλτσα θα χρειαστείτε …
3⁄4 φλιτζάνι ελαιόλαδο έξτρα παρθένο
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 1/2 κουταλιές αποξηραμένη ρίγανη
2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
Για τις ψητές πιπεριές θα χρειαστείτε…
12 μακριές πράσινες πιπεριές (ονομάζονται επίσης «πιπεριές μπανάνας»)

Οδηγίες

Προετοιμασία των ψητών πιπεριών
Κόψτε λίγο τις κορυφές των μίσχων των πιπεριών (έτσι φαίνονται καλά όταν τις σερβίρετε)
Τοποθετήστε τις πιπεριές σε υψηλή φωτιά σε ψησταριά. 
Ψήστε τις πιπεριές για 1-2 λεπτά
Γυρίστε τις πιπεριές και αφήστε τις για 1-2 λεπτά ακόμη
Οι καφετιές γραμμές θα αρχίσουν να εμφανίζονται στις πιπεριές
Συνεχίστε να περιστρέφετε τις πιπεριές συχνά, ώστε να μην τις καίτε αλλά να ψήνονται.
Μόλις όλες οι πλευρές των πιπεριών ροδίσουν ομοιόμορφα με σχισμές περίπου 8-10 λεπτά βγάλτες σε ένα πιάτο και σκεπάστε

Για την Σάλτσα
Αναμίξετε όλα τα υλικά και χτυπήστε τα ελαφρώς με ένα κουτάλι για να διασφαλίσετε ότι το αλάτι αναμιγνύεται ομοιόμορφα.

Σερβίροντας τις ψητές πιπεριές
Τοποθετήστε 5-6 πιπεριές, δίπλα-δίπλα, σε ένα μεγάλο, ρηχό μπολ σερβιρίσματος και ρίξτε το μισό από το μείγμα σάλτσας από πάνω
Τοποθετήστε τις υπόλοιπες πιπεριές από πάνω, πάλι δίπλα-δίπλα και ρίξτε το υπόλοιπη σάλτσα από πάνω από τις πιπεριές
Οι πιπεριές σχάρας είναι ένα υπέροχο συμπλήρωμα για κάθε γεύμα με κρέατα σχάρας. Τους προσθέτουμε προσθέτουν πραγματικά μια καταπληκτική υφή και γεύση γεμάτη με τη γλυκύτητα των πιπεριών και του σκόρδου, της ρίγανης και του λαδιού.

Απολαύστε!

Διαφήμιση
Δείτε Επίσης: Ψητές Ντομάτες με Αυγά…με ένα πρωτότυπο τρόπο | Πιπεριές κέρατο γεμιστές στο φούρνο!

Δείτε Επίσης

Διαφήμιση