Υλικα!!

1 Ρολο χοιρινο απο σπαλα 2 κιλα
1 κουπα κονιακ
1/2 κουπα ελαιολαδο
1 κουπα πορτοκαλι χυμο
2 κουπες νερο
200 γρ ξερα δαμασκηνα
200 γρ ξερα βερικοκα
2 κουταλιες της σουπας κορν φλαουρ για το δεσιμο της σαλτσας
Λιγο δενδρολίβανο
Λιγο θυμάρι
Αλατι κ πιπερι.

Εκτελεση
Σε κατσαρολα ριχνουμε το λαδι και τσιγαριζουμε το κρεας καλα απ ολες τις πλευρες
σβηνουμε με το κονιακ κ σε λιγο με τον χυμο,ριχνουμε το νερο και τα μυρωδικά μας!!
Βαζουμε το κρεας στην γαστρα η στο πυρεξ, σκεπαζουμε και ψηνουμε για δυο ωρες στους 180!! περνουμε το ζουμι και το βαζουμε σε μια κατσαρολα ριχνουνε τα δαμασκηνα κ τα βερικοκα και τα βραζουμε για 5 λεπτα..τα βγαζουμε και τα βαζουμε δεξια κ αριστερα στην πιατελα με το κρεας που εχουμε κοψει σε φετες…Διαλύουμε με λιγο κρυο νερακι το κορν φλαουρ κ το ριχνουμε μεσα στο ζουμι.. Ανακατεύουμε να δεσει η σαλτσα και περιχύνουμε το κρεας ..!!

Gogo SamiouΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ