Ψωμάκια

150 μλ γάλα
150 μλ νερό
150 μλ αραβοσιτελαιο
1 αυγό και 1 ασπράδι
2 κ γλ ζάχαρη
1 1/2 κ γλ αλάτι
25 γρ φρέσκια μαγια η 1 φακελάκι ξερή
Αλεύρι γοχ όσο πάρει για να είναι η ζύμη μαλακή
Άλειμμα 1 κρόκο 1 κσ γιαούρτι 1 κσ αραβοσιτελαιο σουσάμι.

Εκτέλεση
Βάζουμε το νερό το γάλα το λάδι σε ένα κατσαρολάκι να γίνουν χλιαρά αδειάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ διαλύουμε την μαγιά βάζουμε τη ζάχαρη τα αυγά χτυπάμε με το σιρμα βάζουμε λίγο λίγο το αλεύρι το αλάτι και ζυμώνουμε για 10 λεπτά η ζύμη να είναι μαλακή και εύπλαστη σκεπάζουμε και αφήνουμε να φουσκώσει.

Χωρίζουμε σε 10-12 ίσα μέρη κάνουμε μπαλάκια και ανοίγουμε το ένα μπαλάκι σε ορθογώνιο φύλλο τυλίγουμε σε ρολό ενωνουμε την άκρη τα βάζουμε με την ένωση από κάτω τα βάζουμε λίγο αραιά στο ταψί με λαδόκολλα σκεπάζουμε να φουσκώσουν. Χτυπάμε τον κρόκο με το γιαούρτι το αραβοσιτελαιο αλείφουμε τα ψωμάκια πασπαλιζουμε με σουσάμι

και ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στης αντιστάσεις στους 180 β για 25-30 λεπτά.

Πετρινα ΜπαρδανηΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ