Ένα απίστευτα ΕΥΚΟΛΟ και ΝΟΣΤΙΜΟ φαγητό

Απαραίτητα υλικά

Για τα φύλλα ζύμης
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη 20 γραμμάρια
1 πακέτο ξηρής μαγιάς 10 γραμμάρια
μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι 4 γραμμάρια
1,5 φλιτζάνι νερό 300 ml
4 φλιτζάνια αλεύρι 480 γραμμάρια

Για γέμιση με κιμά
800 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο
2 κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
μισό ποτήρι κρασιού λάδι 40 ml
3 μεγάλες πράσινες πιπεριές
3 ντομάτες
1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας 40 γραμμάρια
αλάτι, μέντα, πάπρικα, μαύρο πιπέρι, θυμάρι
1,5 φλιτζάνι βραστό νερό 300 ml

400 γραμμάρια τυριού τσένταρ, μαϊντανό

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνω 20 γραμμάρια ζάχαρης, 10 γραμμάρια ξηρής μαγιάς, 4 γραμμάρια αλατιού, 300 ml ζεστού νερού και ανακατεύω καλά.
Προσθέτω 480 γραμμάρια αλεύρι και φτιάχνω την ζύμη μαλακή και λεία . Σκεπάστε την και αφήστε για 30 λεπτά.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίξτε 800 γραμμάρια κιμά και σοτάρετε για 5 λεπτά.
Μετά από 5 λεπτά προσθέστε 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα, 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες 40 ml φυτικού ελαίου, αναμείξτε και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά.
Μετα από 5 λεπτά προσθέστε ψιλοκομμένες πιπεριές και ντομάτες κομμένες σε κυβάκια, 40 γραμμάρια πελτέ ντομάτας, αλάτι, δυόσμο, πάπρικα, μαύρο πιπέρι, θυμάρι και ανακατεύουμε και κλείστε το καπάκι.


Αφήνουνε για 10 λεπτά. Μετα από 10 λεπτά προσθέτουμε 300 ml βραστό νερό και αφήνουμε για άλλα 2 λεπτά. Σβήστε τη φωτιά .
Αλευρώστε τον πάγκο σας βγάλτε την ζύμη και χωρίστε την σε 12 κομμάτια και φτιάξτε τα σε μπαλάκια. Ανοίξτε με ένα πλάστη κάθε μπαλάκι σε πλάτος 35εκ.

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι 35 εκ και βάζουμε ένα ένα όλα τα φύλλα και ψήνουμε και απο τις δυο πλευρές .
Βάζουμε πάλι το ψημένο φύλλο στο τηγάνι και ρίχνουμε 2-3 κσ από την γέμιση και την απλώνουμε, μαϊντανό ψιλοκομμένο,


τυρί τριμμένο και το επαναλαμβάνουμε αυτό να κάνουμε 12 στρώσεις και στο τέλος κόβουμε σε 8 κομμάτια.
Απλώνουμε από πάνω μια τελευταία στρώση κιμά , μαϊντανό και τυρί τριμμένο


Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά.

Είναι Φανταστικό

Subscribe to recipe’s youtube channel here

Προηγούμενο άρθροΡουμελιώτικη Μπουγάτσα – Γαλατόπιτα
Επόμενο άρθροΣπανακοτυροπιτάκια απλά και πολύ νόστιμα