Πλύσιμο ρούχων: Έξυπνα κόλπα για να μη χαλάνε τα ρούχα στο πλυντήριο και να είναι πάντα μαλακά και πεντακάθαρα

Πλύσιμο ρούχων: Πως θα τα κάνετε να μυρίζουν φρεσκάδα και να είναι μαλακά; Υπάρχει τρόπος. Και αυτός είναι μερικά έξυπνα κόλπα κατά το πλύσιμο των ρούχων.
1. Ξύδι
Μπορείτε να αποτρέψετε το ξεθώριασμα προσθέτοντας μία κούπα ξύδι σε κάθε πλύση. Το ξύδι δρα και ως φυσικό μαλακτικό.
2. Αλάτι
Βάζοντας αλάτι στο πλυντήριο θα σταματήσετε τα καινούργια ρoύχα από το να χάσουν το χρώμα τους. Προσθέστε μία κούπα αλάτι στον κάδο όταν πλένετε κάτι για πρώτη φορά.
3. Παγάκια
Εάν έχετε κάποια ρoύχα που είναι τσαλακωμένα ή χρειάζονται φρεσκάρισμα, ρίξτε τα μέσα στο στεγνωτήρα με παγάκια και μετά από 10 λεπτά λειτουργία θα μυρίζουν πολύ όμορφα και θα είναι πιο μαλακά από ποτέ.

4. Πετσέτες
Εάν θέλετε να στεγνώσουν τα ρoύχα σας πιο γρήγορα, ρίξτε μία στεγνή πετσέτα στον κάδο για 15-20 λεπτά. Η στεγνή πετσέτα θα απορροφήσει την υγρασία από τα άλλα ρoύχα και θα τα βοηθήσει να στεγνώσουν πιο γρήγορα.
5. Βάλτε πρώτα το απορρυπαντικό
Πριν βάλετε τα ρoύχα, ρίξτε το απορρυπαντικό. Αφήστε το να διαλυθεί εντελώς στο νερό πριν ρίξετε τα ρούχα. Έτσι, θα είστε σίγουροι πως το απορρυπαντικό θα διαλυθεί και τα ρoύχα σας θα βγουν καθαρά.
6. Μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας απορρυπαντικό
Οι ταμπλέτες για το πλυντήριο είναι πολύ ακριβές και τελειώνουν πολύ γρήγορα. Μπορείτε όμως να φτιάξετε και μόνοι σας 28 ταμπλέτες με ελάχιστα χρήματα. Είναι φυσικές και δεν περιέχουν καθόλου χημικά. Μπορείτε να βρείτε την συνταγή εδώ.

Εύκολοι και οικονομικοί τρόποι για να μυρίζουν πάντα φρεσκάδα.