Αγιορείτικη Καρυδόπιτα Χωρίς Λάδι

Είναι πραγματικά εντυπωσιακό πώς μπορούν κάποια φαγητά ή γλυκά να είναι απολαυστικά και εξαιρετικά νόστιμα παρόλο που δεν έχουν ίχνος λαδιού.

Αυτή η συνταγή για Αγιορείτικη Καρυδόπιτα με σιμιγδαλι Χωρίς Λάδι είναι ό,τι πρέπει για όσους αναζητούν ένα γλυκό γεμάτο νοστιμιά, χωρίς ενοχές. Η απουσία λαδιού δεν στερεί τίποτε από την υφή και την γεύση της πίτας, ενώ τα αρώματα του πορτοκαλιού και της κανέλας την κάνουν ακαταμάχητη.

Ας δούμε μερικά από τα πλεονεκτήματα αυτής της συνταγής:

  • Χωρίς λάδι: Ιδανική για όσους νηστεύουν ή θέλουν να μειώσουν την κατανάλωση λίπους.
  • Πλούσια γεύση: Η καρυδόψιχα, το σιμιγδάλι και τα μπαχαρικά συνδυάζονται μοναδικά, δημιουργώντας ένα γλυκό με πλούσια γεύση και υφή.
  • Εύκολη στην παρασκευή: Η συνταγή είναι απλή και δεν απαιτεί ιδιαίτερες μαγειρικές δεξιότητες.
  • Αγιορείτικη παράδοση: Μια αυθεντική συνταγή από το Άγιο Όρος, με ιστορία και νοστιμιά.

Είτε νηστεύετε, είτε θέλετε ένα υγιεινό γλυκό, είτε απλά αγαπάτε τις παραδοσιακές συνταγές, η Αγιορείτικη Καρυδόπιτα με σιμιγδαλι Χωρίς Λάδι είναι η τέλεια επιλογή για εσάς!

Τα υλικά που θα χρειαστείτε για την αγιορείτικη καρυδόπιτα χωρίς λάδι είναι :

¾ φλιτζανιού ταχίνι
1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη
2 φλιτζάνια χλιαρό χυμό πορτοκαλιού
½ φλιτζάνι σταφίδες ξανθές
½ φλιτζάνι σταφίδες μαύρες
1 ½ φλιτζάνι χοντροαλεσμένη καρυδόψιχα
1 φλιτζάνι τρούφα σοκολάτας
2 φλιτζάνια μαλακό αλεύρι
2 φλιτζάνια σκληρό αλεύρι
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
3 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι σόδα
250 γρ. κουβερτούρα

Επί το έργον :

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 160°C.
  2. Χτυπήστε στο μίξερ το ταχίνι με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
  3. Προσθέστε σιγά-σιγά τον χυμό πορτοκαλιού, ανακατεύοντας συνεχώς.
  4. Ρίξτε τις σταφίδες, την καρυδόψιχα, την τρούφα σοκολάτας (αν θέλετε) και ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατέψτε καλά.
  5. Σε ένα άλλο μπολ, κοσκινίστε το μαλακό και σκληρό αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα.
  6. Προσθέστε σιγά-σιγά τα στερεά υλικά στο υγρό μείγμα, ανακατεύοντας απαλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  7. Αδειάστε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα για κέικ.
  8. Ψήστε για 45-50 λεπτά, ή μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που θα βυθίσετε στο κέντρο της πίτας.
  9. Αφήστε την πίτα να κρυώσει καλά.
  10. Λιώστε την κουβερτούρα σε μπεν-μαρί και περιχύστε την πάνω από την πίτα.
  11. Κόψτε σε κομμάτια και απολαύστε!

Πηγή: monastiriaka.gr

Προηγούμενο άρθροΦτιάξτε μια σαλάτα λάχανο διαφορετικά
Επόμενο άρθροΠολύ εύκολη ΠΟΥΤΙΓΚΑ