Αλευρόπιτα σε 10 λεπτά

Υλικά:

1 κουταλιά ελαιόλαδο για άλειμμα του ταψιού
2 κουταλιές αλεύρι για αλεύρωμα του ταψιού
Για το κουρκούτι:
2 αυγά μεγάλα
100 γρ. εξτρά παρθένο ελαιόλαδο
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
220 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
10 γρ. μπέικιν πάουντερ
½ κ.γ. αλάτι
Λίγο φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 γρ. πάπρικα γλυκιά
2 γρ. δυόσμος αποξηραμένος και τριμμένος
230 γρ. φέτα
Για επικάλυψη:
1 κουταλιά ελαιόλαδο
1 κουταλιά σουσάμι

Εκτέλεση:

Λαδώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί διαστάσεων 32 x 22 εκ.
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, το πιπέρι, την πάπρικα και το δυόσμο και τα ανακατεύουμε.

Σε ένα μπολ σπάμε τα αυγά, ρίχνουμε το γιαούρτι και το ελαιόλαδο.
Θρυμματίζουμε μέσα τη μισή φέτα και την ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε τα υλικά με το αλεύρι και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα μέχρι να ενσωματωθούν.
Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και το απλώνουμε στο ίδιο πάχος. (Δεν πρέπει να είναι πάνω από 2 εκ. πάχος).

Κόβουμε κομμάτια φέτα και τα βάζουμε από πάνω.
Με ένα πινέλο αλείβουμε την επιφάνεια της πίτας, σπρώχνοντας λίγο τη φέτα να μπει μέσα.
Τέλος, πασπαλίζουμε με το σουσάμι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 160οC για 40 – 45 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσει.
Σερβίρεται ζεστή ή κρύα.

H συνταγή είναι από το kopiaste.info

Προηγούμενο άρθροΑρνί Γιουβέτσι στην κατσαρόλα
Επόμενο άρθροΨωμάκια με κρέμα γάλακτος