Σουφλέ με Ψωμί του Τόστ

Πανεύκολο, λαχταριστό και γρήγορο σουφλέ με ψωμί του τόστ για τις μέρες που δεν υπάρχει χρόνος για μαγείρεμα!!

Υλικά :

16 φέτες ψωμί για τοστ χωρίς κόρα
8 φέτες ζαμπόν ή άλλο αλλαντικό της αρεσκείας σας
8 φέτες τυρί γκούντα
100 γρ. γραβιέρα πικάντικη
100 γρ. μοτσαρέλλα
3 αυγά χτυπημένα
1 ½ ποτήρι γάλα
βούτυρο για το άλειμμα του ψωμιού
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση :

Eίναι για ορθογώνιο πυρίμαχο σκεύος 30 x 20 εκ.
Βουτυρώνουμε τις φέτες του τοστ κι από τις δύο πλευρές και στρώνουμε τις μισές στο πυρέξ τη μία δίπλα στην άλλη, ώστε να μην μένει καθόλου κενό στο πυρέξ.
Από πάνω στρώνουμε τις φέτες του ζαμπόν και μετά τις φέτες του τυριού.
Συνεχίζουμε με τις υπόλοιπες φέτες ψωμιού.

Σκεπάζουμε με τη μοτσαρέλα και τη γραβιέρα.
Χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε το γάλα. Περιχύνουμε το σουφλέ με το μείγμα αυγών – γάλα και τρίβουμε αρκετό πιπέρι.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη τροφίμων και αφήνουμε δύο ώρες στο ψυγείο, έτσι ώστε να απορροφήσει όλο το γάλα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα.
Ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά μέχρι να ροδίσει και να πάρει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.
Αφήνουμε για 10 λεπτά στον πάγκο να σταθεροποιηθεί πριν σερβίρουμε.

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΚέικ Μανταρινιού
Επόμενο άρθροTo πιο αφράτο Κέικ Πορτοκάλι…και οικονομικό