Κρουασανάκια με μαρμελάδα

Αυτά τα κρουασανάκια:

  • Είναι αφράτα, γευστικά και πανεύκολα στην παρασκευή τους. Ακόμα και οι αρχάριοι στην κουζίνα μπορούν να τα φτιάξουν με επιτυχία.
  • Φτιάχνονται με απλά υλικά που πιθανότατα έχετε ήδη στην κουζίνα σας.
  • Είναι νηστίσιμα, άρα ιδανικά για όσους νηστεύουν ή θέλουν να αποφύγουν τα γαλακτοκομικά.
  • Μπορούν να γεμιστούν με ό,τι γέμιση θέλετε, όπως μαρμελάδα, σοκολάτα, κρέμα ή ακόμα και αλμυρά υλικά.
  • Είναι τέλεια για πρωινό, δεκατιανό, brunch ή ακόμα και για γλυκό μετά το φαγητό.

Σας προτείνω ανεπιφύλακτα να δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή. Είναι σίγουρο ότι θα γίνει η αγαπημένη σας!

Μερικά επιπλέον tips:

  • Για ακόμα πιο αφράτα κρουασανάκια, μπορείτε να αφήσετε τη ζύμη να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για 1-2 ώρες.
  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ό,τι είδος μαρμελάδας θέλετε. Η βερύκοκο, η πορτοκάλι και η φράουλα είναι μερικές δημοφιλείς επιλογές.
  • Αν θέλετε, μπορείτε να πασπαλίσετε τα κρουασανάκια με άχνη ζάχαρη πριν τα ψήσετε.

Συστατικά:

•1 κιλό αλεύρι
•500ml νερό
•10 κουταλιές της σούπας λάδι
•10 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
•50 γρ φρέσκια μαγιά
•Αλατι

4 κσ Μέλι 
70 γρ νερό χλιαρό

Εκτέλεση

Σε μία κούπα ρίχνουμε τη μάγια 2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη 1 κουταλάκι του γλυκού αλεύρι και λίγο νερό και ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το υπόλοιπο νερό τη ζάχαρη και ανακατεύουμε να διαλυθεί. Στη συνέχεια προσθέτουμε στο αλεύρι το αλάτι και ρίχνουμε μέσα όλο το νερό με τη ζάχαρη το λάδι για τη Μάγια που έχει ενεργοποιηθεί και ξεκινάμε να ζυμώνουμε με το χέρι έως ότου πάρουμε μία μη κολλώδη ζύμη.

Τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε 40 λεπτά να φουσκώσει. Στη συνέχεια λαδώνουμε λίγο τον πάγκο μας βγάζουμε από τη ζύμη κομμάτια περίπου λίγο μεγαλύτερα από την μπουνιά μας. Την ανοίγουμε με ένα πλάστη σε ένα κύκλο πάχους 1-2 χιλιοστά και διαμετρο περίπου 20-25 εκ κοβουμε τον κύκλο σε τρίγωνα.

Βάζουμε μία κουταλιά μαρμελάδα στην άκρη της φαρδιας πλευράς και τα τυλίγουμε σαν κρουασανάκια τα βάζουμε σε μία λαδόκολλα που έχουμε στρώσει το ταψί του φούρνου και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά

Φτιάχνουμε ένα σιρόπι από 4 κουταλιές της σούπας μέλι και μεσα διαλλυουμε με 70 γρ νερό με το οποίο θα αλείψουμε τα κρουασάν. Βγάζουμε τα κρουασάν από το φούρνο μας και τα αλείφουμε με το σιρόπι του μελιού είναι έτοιμα

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΗ Μηλόπιτα μου
Επόμενο άρθροTέλεια καλοκαιρινή συνταγή για κοτόπουλο ψήσιμο στη σχάρα