Αρακάς λαδερός κοκκινιστός!!!

Υλικά:

1 κιλό αρακάς
2 καρότα κομμένα σε φέτες
2 πατάτες κομμένες σε κυβάκια
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους.
1 κ.σ.πελτέ ντομάτας
2-3 κ.σ.κονκασέ
1 φλ.ελαιόλαδο
1/3 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
Αλάτι
Φρέσκο τριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

Ζεσταίνουμε πρώτα σε κατσαρόλα το 1/2 ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρά χωρίς να πάρουν χρώμα το ξερό κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 3′-4′.
Προσθέτουμε τις πατάτες ,τα καρότα και τον αρακά,τον πελτέ ντομάτας,τον κονκασέ και το αλατοπίπερο.
Συμπληρώνουμε νερό ίσα που να μισό σκεπάζει τα υλικά.
Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 50 λεπτά περίπου.
Τότε προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τον άνηθο.
Βράζουμε για 10′ επιπλέον,να μείνει ο αρακάς μόνο με το λάδι του.

Καλή επιτυχία!!!

Αυτή η Υπεροχη συνταγή είναι της κας Ελένης Τσιουκάνη

Προηγούμενο άρθροΤυροπιτάκια με Σπιτική σφολιάτα…η τεχνική του βήμα-βήμα
Επόμενο άρθροΣπανακοτυρόπιτα με χωριάτικο χειροποίητο φύλο !!!