Αρνάκι Βραστό

Αχνιστό, ζουμερό αρνάκι, τρυφερές πατάτες και γλυκά καρότα συνθέτουν ένα πιάτο που ξυπνά μνήμες οικογενειακών τραπεζιών και ζεστών χειμωνιάτικων βραδιών. Η απλότητα των υλικών εξυμνεί την πλούσια γεύση της ελληνικής κουζίνας, ενώ η εύκολη εκτέλεση καθιστά το βραστό αρνάκι ιδανικό για κάθε περίσταση.

Ας δούμε μερικά από τα πλεονεκτήματα αυτού του πιάτου:

  • Θρεπτικό και υγιεινό: Το αρνάκι αποτελεί εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης, σιδήρου και ψευδαργύρου, ενώ τα λαχανικά προσφέρουν βιταμίνες και φυτικές ίνες.
  • Πολύ οικονομικό: Μπορείτε να επιλέξετε οικονομικά κομμάτια αρνιού και να τα μαγειρέψετε με απλά υλικά που έχετε ήδη στην κουζίνα σας.
  • Εύκολο στην προετοιμασία: Το μόνο που χρειάζεται είναι να κόψετε τα υλικά, να τα βάλετε στην κατσαρόλα και να τα αφήσετε να σιγοβράσουν.
  • Πολύ γευστικό: Το αρνάκι αποκτά μια θεϊκή νοστιμιά από το σιγοβράσιμο, ενώ τα λαχανικά μαλακώνουν και δένουν αρμονικά με τη σάλτσα.
  • Ιδανικό για κάθε περίσταση: Το βραστό αρνάκι ταιριάζει σε οικογενειακά τραπέζια, γιορτές, αλλά και σε ένα απλό καθημερινό γεύμα.

Μερικές επιπλέον συμβουλές για να πετύχετε το τέλειο βραστό αρνάκι:

  • Χρησιμοποιήστε φρέσκα υλικά καλής ποιότητας.
  • Σιγοβράστε το αρνάκι σε χαμηλή φωτιά για να διατηρήσει την υγρασία του.
  • Προσθέστε μπαχαρικά και μυρωδικά της αρεσκείας σας για να δώσετε μια ξεχωριστή γεύση στο πιάτο σας.
  • Σερβίρετε το βραστό αρνάκι με φρέσκο ψωμί και δροσιστική σαλάτα.

Είτε είστε λάτρεις της παραδοσιακής κουζίνας, είτε απλά θέλετε να απολαύσετε ένα νόστιμο και οικονομικό γεύμα, το βραστό αρνάκι με πατάτες και καρότα είναι η τέλεια επιλογή.

Καλή σας όρεξη!

Υλικά

🔸1 κιλό αρνι (ζιγουρι δλδ 1 ετους περιπου)
🔸6 καρότα
🔸6 πατάτες
🔸1 λεμόνι
🔸1 κρεμμύδι
🔸 1/2 κσ αλέυρι
🔸Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το αρνί, προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και τρίβουμε τα καρότα, δύο από τα οποία είναι τριμμένα.

Τηγανίζουμε τα προϊόντα για περίπου 5 λεπτά και μετά προσθέτουμε αλεύρι, νερό, αλάτι,

πιπέρι

και λεμόνι. Αφήνουμε να βράσει για 90 λεπτά. και μετά προσθέτουμε τις πατάτες. Αφήνουμε στη φωτιά για άλλα 60 λεπτά.


Καλή όρεξη!😊😊😊

ΠΗΓΗ: Enes Gören 

Προηγούμενο άρθροΝεοϋορκέζικο Cheesecake με Γλυκιά Μαρμελάδα Φράουλα😊
Επόμενο άρθροΡώσικη Σαλάτα