Ατζέμ Πυλάφι

Υλικά

2 φλιτζάνια ρύζι (Καρολίνα)
1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
3-4 φλιτζάνια νερό
3-4 κουλούρες φιδέ
1 φλιζανακι του καφέ ελαιόλαδο
Κανέλα και ζάχαρη για το
σερβίρισμα

Εκτέλεση
1)Βράζουμε το ρύζι και στο μέσον του βρασμού ρίχνουμε τη ζάχαρη ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα και το αποσύρουμε από την φωτιά όταν είναι έτοιμο (αν έχει νερά τά στραγγίζουμε)
2)Σε ένα τηγάνι καίμε το ελαιόλαδο και καβουρδιζουμε το φιδέ,αφού τον σπάσουμε, μέχρι να ροδισει και να γίνει τραγανός

3) Προσθέτουμε τον φιδέ με το λάδι στο ρύζι ανακατεύοντας ώστε να γίνει ομοιογενές μίγμα
4) Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μια πετσέτα, σκεπάζουμε και με ένα καπάκι και αφήνουμε να σταθεί για 1-2 ώρες να τραβήξει τα υγρά
5) Σερβίρεται ζεστό ή κρύο πασπαλισμενο με λίγη ζάχαρη (αν μας φανεί αγλυκο) και μπόλικη κανέλα!!

Ευχαριστούμε την Lazaridou Panagiota

Προηγούμενο άρθροΡοδέλες με μουστάρδα και προσούτο…πανεύκολο και θα αρέσει
Επόμενο άρθροΜοσχαράκι λεμονάτο με ρύζι