Αφράτες Τηγανίτες της γιαγιάς

Ένα από τα αγαπημένα σνακ πολλών γενεών, αυτά είναι οι τηγανίτες της γιαγιάς. Η γιαγιά πέρασε ώρες στη σόμπα και τις εστίες μαγειρέματος, αλλά το τελικό αποτέλεσμα ήταν  απαλό, χνουδωτό, αρωματικό και γευστικό. Είναι αδύνατο να ξεχάσουμε αυτή τη γεύση.
Τα καλά νέα είναι ότι κάθε συνταγή από το σημειωματάριο της γιαγιάς θα ζήσει για πάντα και θα μεταδοθεί από γενιά σε γενιά.

Υλικά

½ κιλό αλεύρι
½ κεσεδάκι γιαουρτιού (200 γρ)
½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
Μισό κύβο φρέσκιας μαγιάς
½ κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1 αυγό
100 ml. Γάλα
Τσίμπημα αλατιού
Ένα ποτήρι λάδι τηγανίσματος

Εκτέλεση:

Δεν είναι καθόλου δύσκολο και περίπλοκο να ετοιμάσετε αυτές τις νόστιμα φουσκωτες τηγανίτες, τις οποίες θα ικανοποιήσουν όλη την οικογένεια και θα σας φέρουν πίσω στις παιδικές σας αναμνήσεις.
Ας το κάνουμε μαζί! 

Κοσκινίζουμε πρώτα το αλεύρι και κάνουμε στην μεσα μια τρύπα. Θρυμματίζουμε τη μαγιά μέσα στην τρύπα και πασπαλίζουμε με ζάχαρη. Ζεσταίνουμε το γάλα και το ρίχνουμε πανω στη μαγιά.

Σε ένα μπολ χτυπάμε το γιαούρτι μαζί με τη σόδα. Αφήνουμε στην άκρη.

Χτυπάμε ένα αυγό στο μείγμα αλευριού και μαγιάς και στη συνέχεια προσθέτουμε το γιαούρτι. Ξεκινήστε να ζυμώνετε μια μαλακή ζύμη.

Αφήστε την ζύμη να ξεκουραστεί και καλύψτε με πετσέτα για μερικές ώρες. Εάν θέλετε η γεύση να είναι ακριβώς όπως έκανε η γιαγιά, αφήστε τη ζύμη να φουσκώσει στο ψυγείο όλη τη νύχτα.
Το πρωί, ζεσταίνετε το μάτι και τοποθετήστε το τηγάνι με λάδι αρκετό. Ξεκινήστε να διαμορφώνετε τις τηγάνιτες.
Βάζουμε τις τηγανίτες, μέχρι να γεμίσει το τηγάνι, φροντίζοντας όμως, να μην το παραγεμίσουμε.
Κάθε τηγανίτα που ροδίζει απ᾿ τη μια πλευρά τη γυρίζουμε από την άλλη και όταν είναι έτοιμη, την βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα, σε απορροφητικό χαρτί.
Μόλις στραγγίξει η περίσσεια του λαδιού, τις τοποθετούμε σε πιάτο.
Μπορείτε να τα γαρνίρετε με ζάχαρη άχνη, σπιτική μαρμελάδα, σοκολάτα ή να τα φάτε με τυρί.

Απολαύστε αυτόν τον πειρασμό…αξίζει !

Πηγή: https://www.actualno.com/

Προηγούμενο άρθροTα Κεφτεδάκια της Σμύρνης με πιπεριές
Επόμενο άρθροΚολοκυθόπιτα Ξεσάρκωτη