Κέικ Πορτοκάλι με ζαχαρούχο

Αυτό το κέικ με 3 υλικά φτιάχνεται πολύ γρήγορα! Το μόνο που χρειάζεται χρόνο είναι το ψήσιμο (αλλά μπορείτε να κάνετε άλλα πράγματα όσο ψήνεται το κέικ).
Με 2 ολόκληρα πορτοκάλια, αυτό το κέικ λιώνει και είναι υγρό! Η μυρωδιά του γεμίζει όλο το σπίτι!
Κάτι που θα κάνει τους καλεσμένους σας να μην ξεχάσουν ένα απογευματινό τσάι μαζί σας! Ένα κέικ χωρίς αυγά!

Υλικά :

2 ολόκληρα βιολογικά πορτοκάλια
220 γρ αλεύρι (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αλεύρι που φουσκώνει μόνο του αν θέλετε) – 1 φλιτζάνι + ¼ φλιτζάνι + 2 κ.σ.
1 κουτί συμπυκνωμένο γάλα (397 γρ.)
Χυμό από 1/2 πορτοκάλι

Εκτέλεση

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε 2 πορτοκάλια και χύνουμε από πάνω τους βραστό νερό.
Στη συνέχεια τα αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά. Kόβουμε τις άκρες από τα 1 πορτοκάλι και μετά τα κόβουμε σε 4 κομμάτια κάθε μισό πορτοκαλι (ενα σταυρο).
Τα ρίχνουμε μέσα στο μπλέντερ (6-7 κομμάτια) τα χτυπάμε έως ότου να γίνουν σαν κρέμα. Τα βάζουμε σ ενα μπολ και κοσκινιζουμε μεσα στο μπολ το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (1 & 1/4 κουπας + 2 κσ).

Από ένα κουτί ζαχαρούχο γάλακτος αφαιρέστε 2 κουταλιές της σούπας και κρατήσετε στην άκρη, και το υπόλοιπο Προσθέστε το μέσα στο μπολ με το αλεύρι και ξεκινήστε να ανακατεύετε έως ότου να πάρετε μία υφή ζύμης αρκετά κολλώδη.

Αδειάζουμε αυτή τη ζύμη μέσα σε ένα βούτυρο αλευρωμένο φορμακι και ψήνουμε για 45 λεπτά στους 180 βαθμούς. Εν τω μεταξύ από ένα μισό πορτοκαλί στίβουμε το χυμό μέσα στις 2 κουταλιές ζαχαρούχο που κρατήσαμε για να ανακατεύουμε καλα.
Μόλις βγει το κέικ με ένα πινέλο αλείφουμε όλο το καικ με το μείγμα από το ζαχαρούχο με το πορτοκάλι. Αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε και σερβίρουμε

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΚουλουράκια Πορτοκαλιού…Συνταγή σε 5 λεπτά!
Επόμενο άρθροΜπριζόλες ψημένες πάνω σε κρεμμύδια στο φούρνο σε 10 λεπτά….ότι πιο νόστιμο έχω δοκιμάσει