Υλικά:

400 γραμμάρια ζάχαρη
300 γραμμάρια φυτίνη ή βούτυρο (φρέσκο)
4 αυγά
30 γραμμάρια baking powder
1 φλιτζανάκι μικρό γάλα
1 φλιτζανάκι μικρό χυμός πορτοκάλι
12 γραμμάρια σόδα
4 βανίλιες
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και στρώνουμε με λαδόκολλα τα ταψιά μας.
Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει και να ασπρίσει το μείγμα.

Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το γάλα, τον χυμό πορτοκαλιού, τη βανίλια και το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε καλά.

Σε ξεχωριστό μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι με το baking powder και τη σόδα.
Εναλλάξ προσθέτουμε το μείγμα των στερεών υλικών και το υγρό μείγμα στο μπολ, ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
Με τη βοήθεια ενός κουταλιού, σχηματίζουμε τα κουλουράκια μας και τα τοποθετούμε στα προετοιμασμένα ταψιά, αφήνοντας λίγο χώρο μεταξύ τους.
Ψήνουμε τα κουλουράκια στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 15 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσουν.

Αφήνουμε τα κουλουράκια να κρυώσουν εντελώς πριν τα αποθηκεύσουμε σε αεροστεγές δοχείο.

H συνταγή είναι της κας Ζωη Βαμβουκακη