Αφράτα Σκορδόψωμα

Μόνο η σκέψη τους μου φέρνει στο νου εικόνες ζεστού, μυρωδάτου ψωμιού, με τραγανή κρούστα και βελούδινη ψίχα, ποτισμένη με αρωματικό σκορδόλαδο.

Τι τα κάνει τόσο ξεχωριστά;

  • Η αφράτη υφή τους: Χάρη στη σωστή ζύμη και το σωστό φούσκωμα, τα σκορδόψωμα μοιάζουν με μαλακά συννεφάκια που λιώνουν στο στόμα.
  • Η πλούσια γεύση: Το σκόρδο, το ελαιόλαδο και τα μυρωδικά δίνουν στο ψωμί μια αξεπέραστη γεύση που ξυπνάει όλες τις αισθήσεις.
  • Η ευελιξία τους: Τα σκορδόψωμα ταιριάζουν με όλα! Μπορούν να συνοδεύσουν οποιοδήποτε κυρίως πιάτο, να αποτελέσουν ένα θρεπτικό και χορταστικό σνακ ή να σερβιριστούν ως ορεκτικό σε ένα τραπέζι με φίλους.

Πώς να τα απολαύσετε:

  • Ζεστά από τον φούρνο, με λίγο βούτυρο να λιώνει από πάνω.
  • Σαν συνοδευτικό για ζυμαρικά, ψητά ή σούπες.
  • Ως βάση για bruschettas με ντομάτα, τυρί ή άλλα υλικά της αρεσκείας σας.
  • Σαν γρήγορο και νόστιμο σνακ, ιδανικά για κολατσιό ή για να πάρετε μαζί σας στη δουλειά.

Συστατικά:

Αλεύρι – 500 γρ. (+-)
Νερό – 250 γρ.
ηλιελαιο – 30 ml.
Μαγιά – 1 κουταλάκι του γλυκού
Ζάχαρη – 1η.λ
Αλάτι – 0,5 κουταλάκι του γλυκού

Για το ντρέσινγκ σκόρδου:
Σκόρδο – 3 σκελίδες
Ηλιέλαιο – 2-3 κουταλιές της σούπας. μεγάλο
Πράσινο άνηθο, μαϊντανός
Αλάτι, πιπέρι για γεύση.

Εκτέλεση

Προσθέστε τη ζάχαρη, τη μαγιά και 50 γραμμάρια αλεύρι σε χλιαρό νερό, ανακατέψτε και αφήστε τη ζύμη να φουσκώσει για 10-15 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε αλάτι και λάδι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε λίγο αλεύρι κοσκινισμένο, ζυμώνουμε μαλακή ζύμη, σκεπάζουμε και αφήνουμε για 40-50 λεπτά.

Χωρίζουμε τη ζύμη σε 12-13 μέρη, πλάθουμε μπαλάκια και βάζουμε σε λαδόκολλα. Σκεπάζουμε και αφήνουμε για 20-25 λεπτά.

Ανακατεύουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο με ψιλοκομμένα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι για γεύση, προσθέτουμε λάδι, ανακατεύουμε όλα καλά.
Βγάζουμε τα ψωμάκια από το φούρνο και τα αλείφουμε με ντρέσινγκ σκόρδου. 😋


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στα 180 γρ. 20-25 λεπτά.

 

 

Καλή όρεξη! 🌺❤

Προηγούμενο άρθροΜπριάμ: Η γιορτή των λαχανικών σε ένα ταψί!
Επόμενο άρθροΚέικ «ανάμεικτο» με δαμάσκηνα, ροδάκινα και βατόμουρα είναι το αγαπημένο μου.