Υλικά συνταγής

  • 400 γρ. μακαρόνια Νο.5
  • 1/2 κιλό φύλλο κρούστας
  • 1 λίτρο γάλα
  • 400-450 γρ. τυρί φέτα
  • 4 αυγά
  • 1/2 φλ. τσαγιού βούτυρο
  • λίγο ελαιόλαδο
  • αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βράζουμε τα μακαρόνια σε μπόλικο αλατισμένο με χονδρό αλάτι νερό φροντίζοντας να παραμείνουν αρκετά αλ τέντε γιατί θα ψηθούν και στο φούρνο. Τα σουρώνουμε, τα ξαναβάζουμε στη κατσαρόλα που τα βράσαμε και τα περιχύνουμε με το 1 λίτρο γάλα.
  2. Προσθέτουμε τη φέτα κομματισμένη με τα χέρια, τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά.
  3. Βουτυρώνουμε με πινέλο το ταψί του φούρνου και στρώνουμε τα μισά φύλλα κρούστας βουτυρωμένα ένα-ένα. Από πάνω απλώνουμε το μείγμα μακαρονιών και τα καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα κρούστας, βουτυρωμένα ένα-ένα. Με ένα κοφτερό μαχαιράκι, χαράσουμε τα επάνω φύλλα μόνο. 
  4. Ψήνουμε τη πίτα μας σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο, στο κάτω ράφι, στις αντιστάσεις για 1-1:10 ώρα περίπου ή μέχρι να ψηθούν καλά και ροδίσουν και τα κάτω και τα επάνω φύλλα.

Sintayes.gr logo

 

Προηγούμενο άρθροΟ Κορμός Σοκολάτας της Ευδοκίας…
Επόμενο άρθροΑπορρυπαντικό Πιάτων: Πρωτότυπα Πράγματα που Μπορείτε να Κάνετε με Αυτά