Αφράτο εκμέκ κανταίφι καραμέλα!!!😋😋

Γεύση: Το εκμέκ κανταίφι καραμέλα είναι ένα γλυκό που συνδυάζει την τραγανή υφή του κανταϊφιού με την αφράτη κρέμα και την γλυκιά γεύση της καραμέλας. Το σιρόπι δίνει στο γλυκό μια ωραία υγρασία, ενώ η κρέμα είναι πλούσια και γευστική.

Υφή: Το κανταίφι είναι τραγανό στο εξωτερικό και μαλακό στο εσωτερικό. Η κρέμα είναι αφράτη και βελούδινη, ενώ η καραμέλα προσθέτει μια ωραία κολλώδης υφή.

Εμφάνιση: Το εκμέκ κανταίφι καραμέλα είναι ένα εντυπωσιακό γλυκό. Έχει ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα και η καραμέλα δίνει μια ωραία γυαλάδα.

Πλεονεκτήματα:

  • Νόστιμο και γευστικό
  • Τραγανό εξωτερικά και μαλακό στο εσωτερικό
  • Αφράτη και βελούδινη κρέμα
  • Εντυπωσιακή εμφάνιση

Συνοψίζοντας: Το εκμέκ κανταίφι καραμέλα είναι ένα νόστιμο και γευστικό γλυκό που θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας. Είναι ιδανικό για ειδικές περιστάσεις ή για ένα γλυκό διάλειμμα.

Βαθμολογία: 4/5

Υλικά:

500 γρ.κανταίφι πολύ καλά ανοιγμένο,
250 γρ.βούτυρο λιωμένο αγελαδινό.
Βουτυρώνουμε το σκεύος μας 30×28ν τοποθετούμε το κανταίφι μέσα ρίχνουμε το βούτυρο το ανακατεύουμε καλά να μουσκέψει
το ισιώνουμε και το πατάμε πολύ καλά.
Το ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να κοκκινήσει πολύ λίγο.
Το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.

Σιρόπι:
3 ποτήρια νερού νερό
3 ποτήρια νερού ζάχαρη

Κρέμα:
1 λίτρο γάλα φρέσκο
4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη.
4 κουταλιές της σούπας γεμάτες κόρν φλάουρ
3 κουταλιές της σούπας γεμάτες αλεύρι
2 κρόκους αυγών
1 βανίλια
100 γρ.βούτυρο.
1 κούπα σαντιγί.

Για την σαντιγύ
250 γρ.κρέμα γάλακτος
λίγη άχνη ζάχαρη

Εκτέλεση

Για το κέικ
Βουτυρώνουμε το σκεύος μας 30×28ν τοποθετούμε το κανταίφι μέσα ρίχνουμε το βούτυρο το ανακατεύουμε καλά να
μουσκέψει το ισιώνουμε και το πατάμε πολύ καλά.
Το ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να κοκκινήσει πολύ λίγο.
Το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.

Για το σιρόπι
Βράζουμε το νερό με την ζαχαρη για 4 λεπτά
Το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 5 λεπτά και σιροπιάζουμε το κανταίφι σιγά σιγά.

Για την κρέμα
Βάζουμε στην κατσαρόλα το γάλα με την ζάχαρη να ζεσταθεί.
Από το γάλα βάζουμε λίγο σε ένα μπολ και διαλύουμε μέσα το κόρν φλάουρ με αλεύρι και το ρίχνουμε στο ζεστό γάλα.
Ανακατεύουμε και όταν πήξει την κατεβάζουμε και προσθέτουμε τους κρόκους αυγών ανακατεύουμε γρήγορα, βανίλια και το βούτυρο. Αφήνουμε να κρυώσει ανακατεύοντας την.
Την τοποθετούμε στο ψυγείο και αφού πλέον έχει κρυώσει καλά την βγάζουμε και προσθέτουμε 1 κούπα σαντιγί χτυπημένη ανακατεύουμε απαλά με μαρίζ. Την τοποθετούμε πάνω στο κρύο κανταίφι.

Για την σαντιγι
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος πλήρες με λίγη άχνη ζάχαρη σε σφιχτή σαντιγί.
Τοποθετούμε πάνω στη κρύα κρέμα ίσα να γίνει μια στρώσει λεπτή για να μπει πάνω η καραμέλα.
Τοποθετούμε στο ψυγείο να παγώσει καλά.
Τέλος το βγάζουμε από το ψυγείο και τοποθετούμε καραμέλα έτοιμη η τη φτιάχνουμε εμείς.

Στολίζουμε αν θέλουμε με φυστίκι Αιγίνης.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!😍😍😍

Η Συνταγή είναι της ελενη τσιουκανη

Προηγούμενο άρθροΛουκούμι χειροποίητο με γεύση μανταρίνι…χιώτικο και γέμιση καρύδια
Επόμενο άρθροΠανεύκολο Quiche Lorraine (Κις Λορέν)