Αφράτο Κέικ λεμονιού με αμύγδαλα

Υλικά

5 μέτρια ή μικρά αυγά
• 250 g ζάχαρη άχνη (έβαλα 300 g)
• 250 g μαλακό βούτυρο
• 1 κουταλιά της σούπας φλούδα λεμονιού
• 2 κουταλιές χυμό λεμονιού
• 1-2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
• 200 g λευκού αλευριού μαλακό
50 g αλεύρι αμυγδάλου
• 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
• 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη

Προετοιμασία

Προθερμάνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς Κελσίου και προετοιμάστε μια φόρμα διαστάσεων περίπου 25 x 30 cm, η οποία είναι στρωμένη με χαρτί ψησίματος. Το άσπρο αλεύρι, το αλεύρι αμυγδάλου και η σκόνη ψησίματος κοσκινίζονται μαζί.
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη. Προσθέστε το βούτυρο, το ξυσμα και το χυμό λεμονιού, τη βανίλια και τα ξηρά υλικά.

Ρίξτε τη σύνθεση στην φόρμα, ισιώστε και ψήστε για περίπου 20 λεπτά (ή μέχρι να ροδίσει).
Μην ψηνετε υπερβολικά, καθώς θα στεγνώσει.
Οταν είστε έτοιμοι, αφαιρέστε την φόρμα από το φούρνο, αφήστε το να κρυώσει και, στη συνέχεια, κόψτε τα μισοφέγγαρα χρησιμοποιώντας ένα στρογγυλό κόπτη (ή ποτήρι].
Πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη και σερβίρετε. Είναι υπέροχα με ένα φλιτζάνι τσάι, γάλα ή καφέ.

ΠΗΓΗ: https://simonacallas.com/

 

Προηγούμενο άρθροΧοιρινό Λεμονάτο σβησμένο σε λευκό κρασί
Επόμενο άρθροΑνάμεικτα λαχανικά λαδερά…