Αφράτο κέικ με κρέμα λεμονιού

Yλικά

4 αυγά
120 γρ. ζάχαρης
100 γρ. γάλα ή νερό
90 γρ. ηλιέλαιο
220 γρ. αλεύρι 00
16 γρ. μπέικιν πάουντερ
ξύσμα από 1 λεμόνι
Για κρέμα:
500 γρ.γάλα
2 κρόκοι αυγών
70 γρ. ζάχαρης
40 γρ. κορν φλάουερ
ξύσμα από 1 λεμόνι
Ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Σ μια μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε τους κρόκους με τη ζάχαρη και χτυπάμε με το σύρμα για 5 λεπτά. Προσθέτουμε το κορν φλάουερ το ξύσμα και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε το γάλα βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει. Την αφήνουμε να κρυώσει.
Σ ένα άλλο μπολ σπάμε τ αυγά ρίχνουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε με το μίξερ 2-3 λεπτά, προσθέτουμε το γάλα η το νερό, το ηλιέλαιο, το μπέικιν, το αλεύρι και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Τέλος ρίχνουμε το ξύσμα.
Βουτυρώνουμε αλευρώνουμε ένα ταψί 30Χ23 και ρίχνουμε το μισό μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 10-15 λεπτά στους 180 ° C.
Βγάζουμε απ τον φούρνο και απλώνουμε από πάνω την κρέμα λεμονιού καλά να πάει παντού.
Από πάνω ρίχνουμε το υπόλοιπο μείγμα το στρώνουμε και αυτό καλά σε όλη την επιφάνεια.Το ξαναβάζουμε στον φούρνο και ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά στους 175 ° C.
Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη μόλις κρυώσει και είναι έτοιμο να το γευτούμε!!!!!!!!!!
Καλή επιτυχία
Find more delicious recipe here
Προηγούμενο άρθροΠορτοκαλόπιτα με τριμμένο φύλλο
Επόμενο άρθροΑφράτο κέικ με γιαούρτι