Αχλάδι και Βανίλια

Το αχλάδι και η βανίλια είναι ένας συνδυασμός γεύσεων που γεφυρώνει το χάσμα μεταξύ παραδοσιακού και σύγχρονου, κλασσικού και σύγχρονου.

ΥΛΙΚΑ :

250g μαλακωμένο, αλατισμένο βούτυρο
250g άχνη ζάχαρη
4 μεσαία αυγά
75g Γιαούρτι
σπόρους από 1 βανίλια
260g αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κουτ μπέικιν πάουντερ
Για απο πάνω (ή είναι κάτω;)
4 αχλάδια, λεπτές σε φέτες
100g αλατισμένο βούτυρο
200g άχνη ζάχαρη
χυμό ½ λεμονιού

Θα χρειαστείτε ένα ταψάκι 30 εκ.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Κατ αρχάς, στρώστε την βάση ενός ταψιού με αποσπώμενη βάση με χαρτί ψησίματος και στη συνέχεια λιπάνετε καλά. Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 170 ° C και τοποθετήστε ένα δίσκο αλουμινόχαρτο στο κατώτατο σημείο του φούρνου για να πιάσετε τις τυχόν σταγόνες καραμέλας.
2. Κάντε τη καραμέλα κάνοντας ζέσταμα το βούτυρο, τη ζάχαρη άχνη και το χυμό λεμονιού μαζί σε ένα κατσαρολάκι, ανακατεύοντας όλη την ώρα μέχρι να λιώσει. Ρίξτε αυτό στη βάση
του ταψιού σας και τοποθετήστε τα αχλάδια από πάνω.
3. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε το βούτυρο και τη ζάχαρη. Χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό μίξερ ή ένα ξύλινο κουτάλι, τα χτυπήστε μαζί μέχρι να γίνουν λεία και κρεμώδη – αυτό θα διαρκέσει τουλάχιστον 5 λεπτά.
4. Προσθέστε τα αυγά, ένα κάθε φορά, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη. Στη συνέχεια, προσθέστε το γιαούρτι και ξύστε τους σπόρους βανίλιας και χτυπήστε όπως και τα αυγά. 
5. Ρίξτε απαλά το αλεύρι και το μπεικιν χρησιμοποιώντας ένα μεγάλο μεταλλικό κουτάλι,
αρκεί να τα συνδυάσετε όλα μαζί. Αν δεν είναι σε μια ρευστή συνοχή, ανακατεύουμε λίγο  περισσότερο γιαούρτι.
6. Προσεκτικά χύστε το μείγμα σας πάνω στα φρούτα σας και ψήνετε στο φούρνο για περίπου 40-50 λεπτά,  έως ότου ένα καλαμάκι  βγαίνει καθαρό από το κέντρο.
7. Αφήστε να κρυώσει για τουλάχιστον 15 λεπτά πριν αφαιρέσετε τις πλευρές της φόρμας (τρέξτε ένα μαχαίρι γύρω από την άκρη, αν είναι απαραίτητο) και στη συνέχεια τοποθετήστε σε μια πιατέλα του κέικ . Γυρίστε ολόκληρο το κέικ ανάποδα και βγάλτε προσεκτικά το χαρτί ψησιματος.

Σερβίρετε ζεστό ή κρύο.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθρο8+1 τεράστια λάθη που κάνουμε όλοι με το αδυνάτισμα και δεν μπορούμε να χάσουμε κιλά!
Επόμενο άρθροΚέικ Μελιού με 3 συστατικά (Μέλι-Αυγά-αμύγδαλο)