Γαλακτομπούρεκο Μακεδονικό

Χρυσαφένιο, τραγανό φύλλο, αφράτη κρέμα και σιρόπι ζεστό, αρωματικό… Το Γαλακτομπούρεκο Μακεδονικό αποτελεί όνειρο γλυκό, πανδαισία γεύσεων και υφών που ξυπνάει τις αισθήσεις.

Κάθε μπουκιά:

  • Μια τραγανή έκρηξη: Το φύλλο κρούστας, ψημένο στην εντέλεια, προσφέρει ασύγκριτη υφή.
  • Απαλή αγκαλιά: Η κρέμα, πλούσια και γεμάτη, αγκαλιάζει τον ουρανίσκο.
  • Γλυκιά ζεστασιά: Το σιρόπι, μελωμένο και αρωματικό, χαρίζει ζεστασιά και απογειώνει τη γεύση.

Πέρα από την απόλαυση:

  • Παράδοση: Το Γαλακτομπούρεκο Μακεδονικό φέρει μαζί του την κληρονομιά της Μακεδονικής κουζίνας.
  • Μνήμες: Κάθε μπουκιά ξυπνάει γλυκές παιδικές μνήμες και οικογενειακές στιγμές.
  • Τέχνη: Η παρασκευή του γλυκού αποτελεί τέχνη, που περνάει από γενιά σε γενιά.

Συνοψίζοντας:

Το Γαλακτομπούρεκο Μακεδονικό:

  • Προσφέρει μια αξεπέραστη γευστική εμπειρία.
  • Συνδυάζει αρμονικά παράδοση και τέχνη.
  • Αποτελεί μια διαχρονική απόλαυση που αγγίζει την ψυχή.

Δοκιμάστε το και αφεθείτε στη μαγεία!

Υλικά

  • 1 κιλό ‏Γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 φλυτζάνι του τσαγιού ‏Ζάχαρη
  • 5 τεμ. ‏Αυγά
  • 1 τεμ. ‏Μπέικιν πάουντερ
  • 1 πακέτο ‏Φύλλο κρούστας
  • 1 φλυτζάνι του τσαγιού ‏Ελαιόλαδο

Για το σιρόπι θα χρειαστείτε:

  • 2 ποτήρια του νερού ‏Ζάχαρη
  • 1 ποτήρι του νερού ‏Νερό
  • 2 τεμ. ‏Βανίλιες
  • από 1 λεμόνι ‏Φλούδα λεμονιού

Εκτέλεση

  • Βάζετε τα φύλλα κρούστας σουρωτά στο ταψί, ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ μέχρι να γίνουν μια ομοιογενής κρέμα.

    Τα φύλλα τα ανοίγετε λίγο όπως είναι σουρωμένα και προσθέτετε λίγη κρέμα ενδιάμεσα.

    Μετά προσθέτετε και την υπόλοιπη κρέμα από πάνω. Βάζετε να ψηθεί στους 200 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά.

    Για το σιρόπι βράζετε τα υλικά όλα μαζί για περίπου 8-9 λεπτά.

    Μόλις είναι έτοιμο το αφήνετε λίγο να κρυώσει, πρέπει να είναι ζεστό όχι καυτό και περιχύνετε το γαλακτομπούρεκο το οποίο πρέπει να είναι κρύο.

    chefoylis

     

Προηγούμενο άρθροΜπιφτέκια Λαχανικών….λαχταριστά
Επόμενο άρθροΛΑΔΟΠΕΤΑΧΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ – { Πίτα }