Γαρίδες στην σχάρα με σάλτσα σκόρδου και φρυγανισμένο ψωμί

Συστατικά

Σάλτσα :
90g / 6 κουταλιές της σούπας βούτυρο, ανάλατο
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
3 κουταλιές της σούπας σκόρδο, πολύ ψιλοκομμένο (όχι λιωμένο)
1,5 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού, συν περισσότερο για γεύση

Γαρίδες:
500g μεγάλες γαρίδες/γαρίδες, ωμές, ξεφλουδισμένες και αποφλοιωμένες
1 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού καπνιστή πάπρικα (απλή ή γλυκιά επίσης)
1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού (παραλείψτε εάν χρησιμοποιείτε τηγάνι)
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι

Σερβίρισμα (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ):
1 λεμόνι, κομμένο στη μέση, ψητό αν θέλουμε
Φέτες ή φέτες λεμονιού
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό

Εκτέλεση

Αλείψτε τις ψησταριές μπάρμπεκιου με λάδι και μετά τις προθερμάνετε σε υψηλή θερμοκρασία μέχρι να ζεσταθούν πολύ.
Εάν οι γαρίδες είναι μικρές και μπορεί να πέσουν σε σχάρα, σουβλίστε τις (χρησιμοποιήστε 2 σουβλάκια)

Για την σάλτσα:
Λιώστε το βούτυρο σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια δυνατή φωτιά.
Προσθέστε το σκόρδο και το αλάτι. Ανακατεύουμε μέχρι να ροδίσει το σκόρδο και μετά βγάζουμε αμέσως από τη φωτιά (η υπολειπόμενη θερμότητα θα κάνει το σκόρδο χρυσαφί και τραγανό). Ανακατεύουμε μέσα με το λεμόνι.

Γαρίδες:
Στεγνώστε τις γαρίδες με χαρτί κουζίνας (για να εξασφαλίσετε τραγανότητα!)
Λίγο πριν το μαγείρεμα, τοποθετήστε το σε ένα μπολ, πασπαλίστε/περιχύστε τα υπόλοιπα υλικά. Ρίξτε απαλά για να επικαλυφθεί.
Δουλεύοντας γρήγορα, τοποθετήστε τις γαρίδες σε μπάρμπεκιου και ψήστε κάθε πλευρά για 2 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να κανουν κρούστα. Αφαιρέστε αμέσως τις γαρίδες στο πιάτο σερβιρίσματος.

Σερβίρισμα:
Περιχύνουμε με όλο το λεμόνι σκόρδο βούτυρο, πασπαλίζουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε αμέσως με φρέσκο ​​λεμόνι. Ψηνουμε στην ιδια σχαρα τραγανό ψωμί με λάδι και ρήγανι

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΥπέροχη και εύκολη Ταρτα Πορτοκάλι
Επόμενο άρθροΚυπριακές ταχινόπιτες…Θα πρέπει να το δοκιμάσετε και να μου πείτε αν σας άρεσε.